Irak’tan mülteci olarak Sinop’a gelen Ahmed, karne sevinci yaşadı.
2014 2015 eğitim ve öğretim yılının son ermesi ile birlikte öğrenciler karnelerini aldı. Sinop’ta bu yıl 271 okulda 2 bin 459 öğretmenin okuttuğu 34 bin 265 öğrenci, karne heyecanı yaşadı. Karne töreni Sinop Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda gerçekleşti. Törene Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekinbaş, öğretmenler ve veliler katıldı.
Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda okuyan 3. sınıf öğrencisi Iraklı Ahmed Ali Subhi Eldahi, okulunu ve İstiklal Marşı’nı çok sevdiğini dile getirdi. Türkçeyi az konuşabilen Ahmed’in arkadaşları ise kendisi ile zorda olsa anlaştıklarını ifade ederken, “Ahmed’i çok seviyoruz, onunla bir şekilde anlaşıyoruz” dedi.
Iraklı Ahmed, İstiklal Marşı okunduğu sırada kendince eşlik etmeye çalıştı. Düzenlenen karne töreninin ardından Iraklı Ahmed ve diğer öğrenciler sınıflarına geçerek karnelerini öğretmenlerinden aldı.
Konu ile ilgili konuşan Okul Müdür İbrahim Arslan Şunları, “Muhacir olarak gelen bu öğrenciler okulumuza kayıt aldıktan sonra Türkçe bilmiyorlardı. Bizler onlara okuma-yazmayı ve Türkçeyi öğrettik, daha sonrada öğrenci olarak okulumuza çok iyi uyum sağladı” diye konuştu.
Karnesini alan öğrenciler tatilin mutluluğunu aileleri ile birlikte yaşadı.