Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, Suruç'ta katledilen gençlerin ve Adıyaman'da şehit edilen askerin katillerinin, emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileri olduğunu öne sürdü.
ADD Uşak Şubesi binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Arif Güvenir, Suruç'taki katliamı görmezden gelenler ve PKK terör örgütünün Adıyaman'da şehit ettiği askeri yok sayanların emperyalizmin maşaları olduğunu iddia etti. Arif Güvenir, "Bu maşalar bilmelidirler ki ölenler bizim insanlarımızdır. Demokrasiden, emekten, özgürlükten, barıştan ve tam bağımsızlıktan yana olanlar, BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) çerçevesinde; insanların dini ve etnik farklılıklarını keskinleştirerek ulusları parçalayıp kendilerine yeni pazarlar yaratan emperyalizme karşı, gelin ortak mücadele edelim. Daha nice canlarımızı yitirmeden birleşip, terörün her türlüsüne lanetler okuyalım" diye konuştu.
"Bugün Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına asla izin vermeyiz" diyenlerin, Esad'ı devirmek için muhalif gruplara destek verdiğini savunan Güvenir şöyle konuştu:
"Suriye'nin kuzeyinde otorite boşluğu yaratarak, burada kukla bir Kürdistan devleti kurulmasına zemin hazırlandı. Suriye kendi sınırlarına ve topraklarına hakim olsaydı, böyle bir tehlikeden söz edilebilir miydi? Bu muhalif gruplar IŞİD oldu, El-Nusra oldu, PYD oldu. Suruç'ta katledilen gençlerimizle, Adıyaman'da şehit edilen askerimizin katilleri emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileridir. Geleceklerini emperyalizmin çıkarlarıyla örtüştüren, dinci ve bölücü terör örgütleri, hedeflerine ulaştıkları anda kullanılmış mendil gibi bir tarafa atılacaklarını unutmamalıdır. Dökülen kanlar, çekilen açılar tarihte vicdanları sızlatan bir anı olarak kalacaktır. Halklar arasına ekilen fitne tohumları onların çıkarlarına yüzyıllarca hizmet etmeye devam edecektir."

FOTOĞRAFLI