Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 14 Mart Tıp Bayramı’nda doktorları ve sağlık çalışanlarını unutmadı. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Tabipler Odası’nı ziyaret eden başkan Genç başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutladı. .
Sağlık çalışanlarının ulvi bir görev üstlendiğini kaydeden başkan Genç “İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür. Hiç şüphesiz insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza minnet ve şükran borcumuz vardır. Canımızı emanet ettiğimiz, sağlıklı toplumların oluşmasında emek veren sağlık çalışanlarının hayatımızdaki yeri yadsınamaz. Onlar bizim başımızın tacıdır" dedi.
"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET CEZASIZ KALMAYACAK"
Zaman zaman sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yaşanmasının üzüntü verici bir durum olduğunu da dile getiren başkan Genç "Şiddetin kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Doktorlarımıza ve diğer sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti bu vesile ile kınıyorum. Bu şiddet eylemleri artık cezasız kalmayacaktır. Şu anda mecliste görüşülmekte olan İç Güvenlik Reformu Paketi’nde sağlık çalışanlarına yönelik herhangi bir şiddeti gerçekleştiren fail hakkında gözaltı uygulamasına yer verilmiştir. Bu önemli bir düzenlemedir. Bir daha sağlık çalışanlarımıza karşı şiddet olaylarının meydana gelmemesini umuyor, sağlıklı bir toplum temennisiyle gece gündüz demeden fedakarca sağlık hizmeti sunan tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Trabzon Tabipler Odası Başkanı Dr. Ahmet Rıza Güner de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken "Başkanımızın ziyaretleri bizleri gerçekten duygulandırdı. Bu anlamlı ziyaretleri ile bizleri onurlandırdığı için çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.