Düzce Valisi Ali Fidan, dön görevlilerine “Din görevlileri olarak sizler her zaman kendinizi yetiştirmeniz, geliştirmeniz lazım. Toplumun her hali ile hallenmeli ve her zaman toplumun içinde olmalısınız” dedi.
Düzce Valisi Ali Fidan, Müftülük Toplantı Salonunda Cami ve Kuran Kurslarında görev yapan, din görevlileri ile toplantı yaptı. Toplantıda Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzceli hayırseverler de bulundu. Toplantı Kuranı Kerim okunması ve Müftü Selami Emen’ in açılış konuşması ile başladı.
Vali Ali Fidan, hayır hizmetleri, yüce dinimizin topluma anlatılması, bu hizmetleri sunarken din görevlilerimizin dikkat etmesi gereken hususlara vurgu yaptığı konuşmasında “Camilerimize, Kuran Kurslarımıza, Müftülük hizmetlerimize katkıda bulunan değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırseverlik Kuran-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde övülen çok önemli bir haslettir. Herkese nasip olmuyor. Düzce ilimizde de hayırsever vatandaşlarımız var. Milletimiz en zor dönemlerde dini müesseselere, cami, kuran kursu hayır işlerine sahip çıkıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Artık devletimizde hayır işlerine sahip çıkıyor, her türlü kaynağı bu dini hizmetler için, vatandaşların dinini, diyanetini öğrenmesi için tahsis ediyor. Bizlerin de Vali olarak, yöneticiler olarak bu imkanları vatandaşların hizmetlerinde kullandırmak gibi bir mesuliyetimiz var. Sizler din görevlileri olarak çok önemli vazifeleri ifa ediyorsunuz. Toplumun manevi hayatını inşa etmek ayakta tutmak, gibi bir göreviniz var. Toplumun her kesimi din hizmetlerinde duyarlı, bu memnuniyet vericidir” şeklinde konuştu.
Vali Ali Fidan, din görevlilerinin dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili olarak da “Siz din görevlileri olarak her zaman kendinizi yetiştirmeniz, geliştirmeniz lazım. Sizlerin devletle millet arasında köprü olmak gibi bir vazifeniz var. Toplumun her hali ile hallenmeli ve her zaman toplumun içinde olmalısınız. Camilerimizin temizliği ve çevre düzenlenmesine dikkat etmelisiniz” diye konuştu.
Ali Fidan, tüm din görevlilerine başarılar temenni ederek konuşmasını tamamladı. Toplantı; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e ve hayırseverlere, din hizmetlerine yapmış oldukları katkılardan dolayı tablo hediye edilmesiyle sonlandı.