Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü hiç sinema görmeyen köylü ve çocuklara sinema izletecek.
Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün hazırladığı ’Sinema Günleri’ projesi Mayıs 2015’te başlayacak. Proje kapsamında Müdürlük tarafından belirlenen ilçelerde hiç sinema görmemiş, köylüler ve çocuklar için açık hava sineması kurulacak. Kurulan sinemalarda Kültür ve Turizm Bakanlığı onayla filmler gösterilecek.
"19 İLÇEDE SİNEMA GÖRMEYENLER SİNEMAYI TANIYACAK"
Proje hazırlıklarının bittiğini ve sinema kurulacak ilçe ve köylerin belirlenme aşamasında olduğunu ifade eden Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün ’Sinema Günleri’ projesi Mayıs ayında başlayacak. Sinema Genel Müdürlüğümüz ile koordineli olarak hazırladığımız bu proje, 19 ilçede sinema görmemiş köy çocuklarını ilköğretim çocuklarını ve köylü vatandaşlarımızı tespit ettik. Mayıs ayı itibari ile bu köylerde açık hava sineması kurarak onların sinemayı görmesini sağlamış olacağız" dedi.
"BAKANLIK TARAFINDAN TESCİLLİ OLACAK"
Gösterilecek filmlerin bakanlık tarafından tescilli filmler olacağını belirten Toparlak, "Sinemada bakanlığın tescilli filmleri olan Al Yazmalım, Babam ve Oğlum gibi bakanlık tescilli filmleri, köyde açık hava ortamında, köylülere akşamları aileleri ile birlikte sinema keyfi yaşatacağız. Sinema görmemiş çocuklar sinema görmüş olacak biz onlara o tadı yaşatmak istiyoruz. Projemizin çalışması bitti ve Mayıs ayı itibari ile uygulamaya koyacağız" diye konuştu.