Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, Malatya Halk Sağlığı binası önünde eylem yaparak fazla mesai uygulamasına tepki gösterdi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Bülent Uçar, “AKP İktidarının sağlıkta dönüşüm programı adı altında yürüttüğü piyasalaştırma, çalışanlara yönelik esnek ve kuralsız çalıştırma uygulamaları artarak sürmektedir" dedi.
Aile Hekimliği uygulamasının amacının dışında kullanılmaya başlandığını öne süren Uçar, "Sağlıkta dönüşüm programının önemli ayaklarından biri olan aile hekimliği düzenlenen bir yönetmelikle resmen 06 Temmuz 2005’de girdik. Hükümetinin övünerek uygulamaya koyduğu aile hekimliği düzeni, öncelikle koruyucu sağlık hizmetleri alanında faaliyet yürütmesi gerekirken, aradan geçen dokuz yıla rağmen yönetmelik sürekli değiştirilerek vatandaşın sağlık talebi doğrudan doğruya tedavi edici hizmetlere kaydırıldı ve bununla baş edebilmek için neredeyse her sağlık kuruluşuna nöbet getirtilerek tüm kuruluşlar muayene ve tedavi yapan birer ticarethaneye dönüştürülmeye çalışıldı" şeklinde konuştu.
Aile Hekimliği uygulamasının sürekli değiştirilerek anlaşılmaz bir hale sokulduğunu ve yetkililerinde bu konu ile sürekli açıklama yaptığını ifade eden Bülent Uçar’ın konuşmasının ardından eylem sona erdi.