Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın, gençlerin öğrenim başarısını artırmaya yönelik etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda, “Sınav Başarısı ve Verimli Ders Çalışma” konulu seminer düzenlendi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nca, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik Sınav Kaygısı ve Verimli Ders Çalışma konulu seminer düzenlendi. Yakındoğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve NTV Doğru Tercih Programı Eğitim Direktörü Sadık Gültekin, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere hitap etti.
Yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı seminerde, sınavın sadece öğrenim hayatında bulunmadığını, adı değişse de hayat boyu sürdüğünü belirten Sadık Gültekin, “Sınavlar için iki şey önemli. Kalbimizin sınav için çarpması ve sırtımızın terlemesi.Bir şey için çabalarız ve bunun sonucunda kaybedebiliriz. Bu son derece normal. Ama normal olmayan çalışmamak” dedi. Sadık Gültekin, seminer süresinde öğrencilere işlerine yarayacak, önemli bilgiler verdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, öğrencilerin, gençlerin başarı oranını artıracağına inandığı bu tür etkinliklerin süreceğini ifade ederek, “Seminere katılan gençlerimizin sınavlarla ilgili motivasyonlarının artacağını, daha verimli olmalarının yolunu öğreneceklerini ve tercihlerini daha bilinçli yapacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.