İSTANBUL /

Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan, Fenerbahçe Gazetesi'nin 142. sayısına konuştu.

Soru-cevap şeklindeki röportaj şöyle;

- Öncelikle Fenerbahçe'ye hoş geldin. Transfer döneminin yıldızıydın. Birçok takım seni hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den istedi. Ama sen Fenerbahçe'yi tercih ettin. Seni Fenerbahçe formasına çeken en önemli etken neydi?

"Fenerbahçe'nin diğer kulüplerden farklı ve çok büyük bir camia olduğunu biliyordum. Fenerbahçe'de samimi olduğum arkadaşlarım vardı. Fenerbahçe'de daha iyi yerlere geleceğimi düşündüm. Sonuç olarak Fenerbahçe'ye geldiğim için ve burada olmaktan çok mutluyum."

"ORTA SAHA OYUNCULARININ TEK YÖNLÜ DEĞİL ÇİFT YÖNLÜ OLMASI GEREKİYOR"

-Günümüzde orta saha oyuncularının futbolda önemi arttı. Oyunun hem savunma hem de hücum yönünü yapmaları gerekiyor. Sen de birçok pozisyonda oynayan biri olarak bu konu hakkında ne söylemek istersin ve kendini en rahat hangi pozisyonda hissediyorsun?

"Günümüz futbolunda hem hücumda hem savunmada oynamamız gerekiyor. Bu tempoyu kaldırmakta bir hayli zor. Çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Orta saha oyuncularının tek yönlü değil çift yönlü olması gerekiyor. Benim kendimi en rahat hissettiğim mevkii orta saha diyebilirim."

"ÇALIŞMADIĞIMIZ SÜRECE BEKLERİZ"

- Oldukça geniş bir kadroya sahibiz. Senin pozisyonunda da oynayabilecek arkadaşların var. Forma rekabeti için neler söylemek istersin?

"Sonuçta herkes çalışarak formayı alıyor. Ben de performansımı çalışarak artırmak istiyorum. Formayı çalışarak alıp hiç bırakmak istemiyorum. Çalışmadığımız sürece bekleriz. Bu rekabette en çok takımımız kazanır. Herkes forma için tatlı bir rekabete girecektir bu gayet olağandır ama ben formamı hiç bırakmak istemiyorum bunun içinde çalışıyorum"

"SAHAYA HER MAÇIMIZI KAZANMAK İÇİN ÇIKIYORUZ"

-Fenerbahçe'de her sene olduğu gibi bu sene de hedef şampiyonluk. Bu sene de yapılan transferle şampiyonluğun en büyük adayı konumundayız. Takım için sen neler söylemek istersin?

"Yapılan transferlerden de beklenti şampiyonluk ve Avrupa kupalarında final oynamak. Zaten her maça çıkmadan önce hedefimizin Türkiye de şampiyonluk Avrupa da kupa olduğunu konuşuyoruz ve bunun bilincindeyiz. Biz de sahaya her maçımızı kazanmak için çıkıyoruz."

"ONLARDAN HER ANTRENMANDA BİR ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ"

-Fenerbahçe bu sene birçok önemli yıldızı kadrosuna kattı. Van Persie ve Nani gibi Avrupa'da önemli kariyeri olan futbolcularla çalışmak nasıl bir duygu?

"En üst seviyede futbol oynamış oyuncularla birlikteyiz.Bu benim için büyük bir şans Onlardan her antrenmanda çok şeyler öğreniyoruz. İdmanlarda onlara ayak uydurmaya çalışıyoruz çünkü onlardan öğrenecek şeyler olduğunu düşünüyorum. Futbol bireysel oynanmıyor takım oyunu. Takım olarak başarılı olmak zorundayız. Biz top kazanmalıyız onlar da gol atmalı şuana kadar da çok iyi performans gösterdiler. Onlarla aynı takımda olmak da müthiş bir şey."

"FENERBAHÇE'NİN KENDİSİNİ GELİŞTİRMESİ İÇİN DEVAMLI HEDEFİ VAR"

- Fenerbahçe stadıyla, ürün satışlarıyla ve geliştirdiği projelerle FB YANDEX gibi gıpta edilen bir kulüp bu durum siz futbolculara ne hissettiriyor?

"Ben hayatımda ilk kez bir kulüpte çok yönlü projeler gördüm. "FB YANDEX" olsun, "Hedef 1 Milyon Üye" olsun ve forma satışları olsun devamlı Fenerbahçe'nin kendisini geliştirmesi için hedefi var. Büyük kulüp olmak da bunlardan geçiyor. Biz futbolcular olarak sahada görevimi yaparken yöneticilerim de Fenerbahçe'yi kurumsal olarak daha geliştirmek için çok çalışıyorlar. Bu durumda bizi çok ateşliyor."

-Genç yaşına rağmen Milli takımımızın da değişilmez oyuncususun Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası için şansını değerlendirir misin?

"Bizim en baştan beri hedefimiz Avrupa Şampiyonasıydı. Ama gruplara iyi bir başlangıç yapamamıştık. Ardından iyi sonuçlar alarak grupta iyi bir yere geldiğimizi düşünüyorum. Grupta son 2 maçta 4 puana ihtiyacımız var. Gruptan çıkacağımıza ve Avrupa Şampiyonası'na gideceğimize inanıyorum.

"BİZİ SAHADA İNANILMAZ MOTİVE EDİYORLAR"

-Son olarak Fenerbahçe taraftarına bir mesajın var mı?

"Bizi her maç desteklemeleri çok güzel. Fenerbahçe'ye gelmeden önce de Fenerbahçe taraftarını beğeniyordum. Şimdi de Fenerbahçe'nin oyuncusu olarak sahada mücadele etmek harika. Bazen taraftarımıza bakıp dalıyorum. Onlar arkamızda olduğu sürece çok rahat şampiyon oluruz. Bizi sahada inanılmaz motive ediyorlar bizi desteklemeye devam etsinler biz onlarla şampiyon olacağız."