KASTAMONU (İHA) – Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Ilgaz Dağı’nda etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
Kastamonu’da ve Ilgaz Dağı’nda gündüz saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttıran kar yağışı, yola hazırlıksız çıkan sürücülere zor anlar yaşattı. Oteller bölgesi ve kayak pistlerinde kar kalınlığı giderek yükselirken, kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Hava sıcaklığı ise, gece eksi 4 dereceye kadar düşerken, gündüz ise 0 derece olarak ölçüldü.
Kar yağışı sonrası Kastamonu-Çankırı-Ankara karayolunun Ilgaz Dağı’nda ve Kastamonu’nun çevre yolunda ulaşım güçleşti. Ulaşımı açık tutabilmek için Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollardaki önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri, yollarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bir yandan da kumlama ve tuzlama çalışması yaptı. Bazı araç sürücüleri, araçlarını zincir takarak ilerlemeye çalışırken, zincir takamayan sürücüler de araçlarını terk ederek, yolda bıraktı. Özellikle Kastamonu’nun çevre yolundan ve Ilgaz Dağı’ndan geçmeye çalışan TIR’lar, yolda kaldı.
Meteoroloji Müdürlüğünün uyarılarına rağmen kar yağışını dikkate almayan sürücüler, kar engeline takılarak, saatlerce yardım gelmesini bekledi. Yolda kalan bazı araçlarda, vatandaşların itmesi sorası ilerleyebildi. Bazı araçlarda, kar nedeniyle kayarak yoldan çıktı.
Boyabat’tan İstanbul istikametine gittiği belirten ve kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan TIR sürücüsü, “Kastamonu’nun çevre yoluna kadar geldim. Fakat burada kaldım. Ekipler, tuzlama çalışması yapmıyor. Sadece kar küreme çalışması yapıyor. Yetkililerden bu yolların tuzlanmasını da istiyoruz. Çektiğimiz sıkıntıları herkes görüyor. Zincir takıp yola devam etmeye çalışacağız. Artık nereye kadar gidebilirsek gideceğiz” dedi.
İsmail Akman da, yola acele çıktığı için kar yağışına hazırlıksız yakalandığını belirterek, “Vezirköprü’den Bartın istikametine gidiyorum. Kastamonu’ya geldiğimizde kar yağışı dolayısıyla mahsur kaldık. Zincir takıp Karabük’e oradan da Bartın’a gitmeye çalışacağız. Ama nasıl gideceğiz bakacağız. Meteoroloji Müdürlüğü uyardı ama biz, biraz geç kaldık. Vezirköprü’de işlerimizi biraz uzadı. Vezirköprü’ye bir kağıt imzalatmaya gittik. Bu yüzden acele çıktık yola, dönüştü de yolda kaldık” dedi.