Trabzon’un Maçka ilçe kaymakamı Uğur Tutkan, mahalle mahalle gezerek vatandaşın sorunlarını dinliyor.
Vatandaşların her türlü sorunlarını yerinde tespit ederek çözmeye çalışan Kaymakam Tutkan kısa sürede ilçede vatandaşların sevgisini kazandı. Kaymakamlık kapısını sonuna kadar halka açan Kaymakam Tutkan, bölgeyi daha iyi tanıyabilmek için mahalle mahalle dolaşarak bir yandan problemleri tespit ederken diğer yandan çözüm için daire amirlerini harekete geçiriyor.
Kaymakamlık makamının devletin vatandaşlara açılan bir kapı olduğunu belirten Tutkan, " Biz bu kapıyı sonuna kadar vatandaşlarımıza açmak için Maçka’dayız. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Çok şükür ki vatandaşlarımız bize büyük teveccüh gösterdi. İsteyen vatandaşımız gelip çayımızı, kahvemizi içerek, bizlere sorunlarını anlatabilir” dedi. "Devletin amacı halkın mutluluğu, refahı, rahatı ve huzuru için çalışmaktır” diyen Tutkan “Devletin gücü halkına sağladığı sosyal yaşamla ölçülür. Vatandaş ile devlet yetkilileri arasında kırgınlık ve küskünlük olmaz. Biz Maçka halkına hizmet için buradayız. Görevimiz halka gitmek, dinlemek. Mümkün olduğunca sorunlarına çare üretmektir” ifadelerini kullandı.
Kuşçu Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyüz, Kaymakam Tutkan’ın ziyaretinden memnunluk duyduklarını ifade ederek “Kaymakamımız genç, dinamik, kapılarını halka arkaya kadar açarken, diğer yandan yakın uzak demeden halkın ayağına giderek problemleri yerinde tespit edip çözmeye çalışması bizleri son derece mutlu ediyor. Birlikte el ele verip Maçkamızı çok iyi yerlere taşıyacağız. Kendilerine gösterdikleri nezaketten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin halkın yanında olduğunu bizlere hissettirdi" şeklinde konuştu.