Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ(Bursa), () – BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde, geçen 27 Ocak'ta kaybolan ve 4 gün önce cesedi bulunan İbrahim Yerli’nin ailesi ve çok sayıda vatandaş, Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Alanı’nda toplanarak cinayeti protesto etti. 
Orhangazi İlçesi'nde oturan Özlem ve Yılmaz Yerli çiftinin oğlu İbrahim geçen ocak ayında evden ayrıldıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamadı. İlçede market ve fırın işleten Yılmaz Yerli, tüm aramalarına rağmen oğluna ulaşamadı. Bu sırada, çocuğunun cep telefonundan gelen, 'Yılmaz'ı kaçırdık. 250 bin TL fidye hazırla' yazılı mesajı gören Yılmaz Yerli, savcılığa başvurdu. Ancak yapılan aramalara rağmen sonuç alınamazken, Kale Mevkisi'nde geçen pazartesi günü keçi otlatan çoban tarafından İbrahim Yerli’nin çalılıklar arasında tanınmayacak haldeki cesedi bulundu.
Yerli Ailesi'ne ait fırında çalışırken işten ayrılan Ö.D. cinayet şüphelisi, eşi M.D. ise delilleri saklamak suçlamasıyla gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı. 
BELEDİYE BAŞKANI DA KATILDI
İbrahim Yerli için Orhangazi Cumhuriyet Alanı’nda bugün bir eylem gerçekleştirildi. İbrahim Yerli’nin anne ve babası ile yakınlarının yanı sıra Orhangazi Belediye Başkanı AK Partili Neşet Çağlayan ve Orhangazi’den yüzlerce vatandaş katıldı. Alanda toplanan kalabalık ellerinde 'İbrahim’e yapılanlara tepkisiz kalma', 'Adalet istiyoruz' gibi yazıların yer aldığı dövizler taşıdılar. Duaların edildiği eylemde vatandaşlar 'idam istiyoruz” sloganları attı.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Alanı’nda toplanan İbrahim Yerli’nin ailesi ve vatandaşlar sloganlar eşliğinde ilçe mezarlığına geldi. Burada Anne Özlem Yerli ve Baba Yılmaz Yerli, oğullarının mezarı başında fotoğrafına sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Vatandaşlar İbrahim Yerli’nin mezarına çiçekler bıraktı ve duaların ardından kalabalık dağıldı. 

FOTOĞRAFLI