Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Ensar Vakfı tarafından Türkiye genelinde ’Türkiye Değerler Ödülü’ adlı ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında 6 kategoride yarışmalar düzenledi.
Ensar vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Değerler Olimpiyadında Sofular Ortaokulu öğrencisi Karahan Arslan değer dalında il birincisi olarak Değerler Olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı.
Alınan bilgiye göre, Sofular Ortaokulu Öğretmenlerinden Tuğba Gürbunar’ın Sofular Köyünde açmış olduğu okuma salonundan etkilenen 4. sınıf öğrencisi Karahan Arslan, Şaphane İlçesi Karakür köyünde köy odası olarak kullanılan binanın bir odasını arkadaşlarının desteği ile kütüphaneye dönüştürdü. Öğretmenleri bu haberi duyunca kayıtsız kalmadı ve bu mütevazi kütüphaneye kitap ve dolap yardımında bulundu. Halen bu mütevazi kütüphane aktif olarak faaliyetine devam etmektedir. Aynı okul geçen sene de değerler eğitimi ile ilgili yaptığı çalışmalarda il birincisi olmuştu.
Konu hakkında açıklama yapan Sofular Ortaokulu Müdürü Erdoğan Aktaş, “Öğrencimiz geçen yıl bu davranışı gösterdiğinde bizi zaten gururlandırmıştı. Bu senede değer dalında öğrencimizin il birincisi olması bize ayrı bir gurur verdi. Öğrencimizin bu fedakarlığını kaleme aldığı için başta okul müdür yardımcımız Canfer Gürbunar olmak üzere bu davranışı göstererek bizi gururlandıran Karahan Arslan’a teşekkür ederim” dedi. (MB-EFE)