Mamak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şafaktepe Resim Sergisi, öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel resimleri görücüye çıkardı.
Şenlikte bir araya gelen öğrenciler hem birbirlerinin çalışmalarını inceledi hem de piknik yaparak bütün yılın yorgunluğunu attı. Resim şenliğinde Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilerin çalışmalarını tek tek inceleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Resim konusunda yetenekli olan öğrencilerimizin birbirinden güzel çalışmalarını görüyoruz. Bu yaşlarda görsel sanatlar konusunda özellikle de resimde yetenekli olan çocuklarımızın yeteneklerinin geliştirilmesi açısından son derece önemlidir” dedi.
ÇANAKKALE’NİN 100. YILI İÇİN 100 ÖĞRENCİDEN CANLI PERFORMANS
Şafaktepe Geleneksel Resim Şenliği’ne Mamak’ta bulunan 32 ortaokul ve liseden gelen binin üzerinde öğrenci, öğretmen ve veli katıldı. Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı için özel bir çalışmaya imza atan Mamaklı öğrenciler, ‘100. Yıl 100 Öğrenci’ adlı canlı performansıyla Çanakkale’yi resmetti. Öğrencilerin çalışmalarıyla yakından ilgilenen Akgül, şenlikte öğrencilerle birlikte ebru yaptı.