Batman’da bir grup üniversite öğrencisi, her yıl rutin olarak Haziran ayında gerçekleştirilen atamaların bu yıl Nisan ayına çekilmesi nedeniyle yüzbinlerce üniversite son sınıf öğrencisinin mağdur edileceğini belirterek atamalara tepki gösterdi.
Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Atatürk Parkında ellerinde pankartla bir araya gelen öğrenciler basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Lokman Bozğan, KPSS’ye maddi manevi büyük emeklerle hazırlanıp giren memur adaylarının büyük bir kısmı Haziran ayında mezun olacakları için Nisan ayında yapılacak atamalardan yararlanmayacaklarını söyledi. Son 3 yılın KPSS yerleştirme takvimi belirlenirken Haziran ayında mezun olacak adaylarda göz önünde bulundurularak atamaların Haziran ayında gerçekleştirildiğini ifade eden Bozğan, şunları kaydetti:
"Bizlerde, 2014 KPSS’den aldığımız puanla Hairan 2015 atamalarında kendi branşlarımızda atanmayı umuyorduk. Ancak bu sene memur atamalarının hangi geçerli sebeple Nisan ayına alındığını bilmemekteyiz. Bu durum bizler açısından tam anlamıyla bir hak gaspıdır. Son sınıf öğrencileri olarak atamaların mağdur etmeyeceği bir tarihe alınmasını yetkililerden bekliyoruz."
Toplanan grup yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.