Gaziantep’in Nizip İlçesinde Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yılı düzenlenen tören ve programla kutlandı.
Nizip Kültür Park’ta gerçekleştirilen tören Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman’ın Atatürk Anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü Konferans salonundaki devam eden kutlama programında bir konuşma yapan Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, bütün emniyet teşkilatının ve şehit ailelerinin polis gününü kutlayarak şunları söyledi:
“Bu teşkilatın bir mensubu olarak öncelikli görevimiz işlenebilecek suçların önlenmesi, ancak suç işlenmişe de suç delillerinin tespiti ve suçluların adalete teslim edilmesidir. Teşkilatımız bu görevi yerine getirirken gelişen teknolojiyi kullanarak, batılı ülkelerle yarışır hale gelmiştir. Bugün sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında görev yapan meslektaşlarımız mevcuttur. Ancak görevimizi yerine getirirken şunu da unutmamak gerekir, başarılı olmak için sadece teknoloji yetmez, en başarılı polis, halkının desteğini en fazla alan polistir.’’
Programda bir konuşma yapan Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ise, "Bir dönem mensubu olmaktan büyük övünç duyduğum bu teşkilat, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü fedakarlığı göze alıp gecesini gündüzüne katarak çalışmaktadır. Ben emeklerinden dolayı başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere bütün emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bu görev uğruna şehit olmuş polis arkadaşlarımıza da Allah’tan Rahmet diliyorum" dedi.’
Yapılan konuşmaların ardından polis haftasıyla dolayısıyla polis memurlarının kendi aralarında yaptığı masa tenisi turnuvasında galip gelen memurlara madalyaları, resim, şiir ve kompozisyon dalında derece alan öğrencilere ise, protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kutlama programı Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde verilen kokteyl ile son buldu.
İlçe Emniyet Müdürlüğünde gerçekleşen kutlama programına, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Nizip Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Oruç, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ali Bayarslan, Ağır Ceza Hakimi Rifat Yıldız, Nizip Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ömer Faruk Yakar, diğer idari amirler, emekli ve çalışan polis memurları, şehit polis aileleri, oda ve dernek başkanları katıldı.