Van’ın Erciş Belediyesi, 2015 yılı içerisinde hayata geçireceği 14 ayrı projeyi düzenlediği toplantı ile halka tanıttı.
Halay Düğün Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Erciş Belediyesi eş başkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan, belediye meclis üyeleri, HDP ve DBP Erciş ilçe örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, VASKİ ve Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkililerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan yaptı. Çağan, geldikleri gün halka verdikleri sözün arkasında olduklarını belirterek, “Bizi bu göreve layık gördüğünüz günden bu yana gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Bunları yaparken sizlere sorduk, sizlerin fikirlerini projelerimize dahil ettik. Bu nedenle her zaman halk toplantıları yaparak; esnafları, kurumları ziyaret ederek yaptığımız hizmetleri paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Erciş kolay yönetilebilir bir ilçe değildir. Erciş gibi bir enkazı devraldık. İlçenin hem deprem yaşamış olması itibariyle hem de önceki yönetiminin halktan yana tavır almayan, çıkarlar etrafına konumlanmış bir anlayış tarafından yönetildiği için geçmişte layık olduğu hizmeti alamamıştı. Ama şimdi alacaktır” dedi.
VASKİ Erciş Şubesi ile Büyükşehir Fen İşleri Erciş Şubesi’nin sunumlarıyla devam eden programda daha sonra Erciş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 2015 yılında gerçekleştirilecek olan park, kasaplar ve peynirciler çarşısı, hayvan pazarı, kadın dinlenme evleri gibi 14 ayrı proje tanıtıldı.
Projelerinin tanıtımının ardından kürsüye gelen Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, kentsel dönüşüm konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na seslenerek, "Dört yıldır Erciş halkı sizleri bekliyor. Ya bu ipoteği halkın üzerinden kaldırın ya da gelin bir an evvel başlatarak kentsel dönüşüm hikayesine son verin. İrademizin üzerine koyduğunuz ipotek yüzünden şehrimiz gelişmiyor. Öte yandan belediye olarak gerçekleştireceğimiz 14 projenin tamamını yıl sonunda açılışlarını yapacağız. Standart ve kalite anlamında kasaplar ve peynirciler çarşısı için bölgede iddialıyız. Yine Erciş üzümü ve güneş enerjisinden elde edeceğimiz elektrik, üzerinde çok durduğumuz projelerdir. Demek ki, rant muslukları kapatılınca projeler de hazırlanır ve uygulanır” şeklinde konuştu.