Türkiye’de 10. Karadenizde tek icazetli filografi sanatı ustası Mustafa Baştan 21 şubatta Bartın’da ücretsiz Temel Filografi Sanatı Eğitimini başlatıyor.
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından olan Filografi sanatına tutkunluğu ile tanınan Bartın’lı Filografi ustası Baştan, el becerisini kullanabilen, geliştirmek isteyen, sanata ilgisi olan, bir meslek, bir sanat öğrenmek isteyen herkesi Kemer Köprü mahallesindeki iş yerine bekliyor. 5 yıldır Filografi sanatıyla uğraşan Baştan, yurt içi ve yurt dışında bir çok başarılı çalışmalara imza atmış bu sanata kendisini adamış olarak biliniyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Baştan, “İnsanlar bu sanatı videolara bakarak veya bir iki tabloyu kendi kendine çözmeye çalışarak öğrendiklerine, yanlış örgü teknikleri uyguladıklarına, hatta kendileri öğrenmeden öğretmeye çalıştıklarına defalarca şahit olduk. Buda filografi sanatıyla ilgili bir eseri ilk defa gören insanlara yanlış empoze edilmesine ve gelişi güzel bir tablonun ortaya çıkmasına sebep oluyor. Gördüğüm lüzum üzerine, ücretsiz temel eğitim etkinliği düzenlemeye karar verdim. Kendi memleketimde Filografi Sanatını bilmeyen kalmasın istedim, öğrenmek isteyenlere işin doğrusunu öğretelim, bu bağlamda sanatımız unutulmaya yüz tutmuş el sanatı değil gün yüzüne çıkmış bir sanat olarak devam etsin arzusundayım” dedi.