‘9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklere sahne olmaya devam ediyor.
Aliağa Belediyesi’nin de destek verdiği ‘9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ kapsamında sergilenen dünyaca ünlü kukla gösterileri, Aliağalı kuklaseverlerin beğenisine sunuluyor. Dünyanın en seçkin kuklalarını ve kukla sanatçılarını ilçede buluşturan Aliağa Belediyesi, 17 Mart Salı günü (yarın) Geleneksel Türk Gölge Oyunu Karagöz-Hacivat Ustası Suat Veral’ın sergileyeceği ‘Karagöz’ün Berberliği’ adlı oyuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Geleneksel Türk Gölge Oyunu’nun yok olmaya yüz tutmuş sanat adı altında anılmasını istemediği için hem yurt içi, hem de yurt dışında birçok etkinliğe katılarak tanıtan, özellikle geleceğin mirasçıları olan çocuklara yaptığı çalışmalarda gölge oyununu sevdiren ve benimseten Suat Veral, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun unutulmaz kahramanlarından Hacivat Karagöz’ün en güzel örneklerini bu kez de Aliağalılar için sergileyecek.
Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde saat 11.00’de seyircisiyle buluşacak olan ‘Yol Arkadaşım’ isimli 50 dakikalık oyun, 6 yaş ve üzerindeki küçük izleyicilere ücretsiz olarak sahnelenecek.