Antalya’nan Aksu ilçesinde 5 bar, ruhsatsız olduğu gerekçesi ve vatandaşın şikayeti sebebiyle belediye tarafından kapatıldı. AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Şahin, kapatılan barların zaman içinde okul, semt poliklinikleri ve meskenlerin arasında kaldığını, vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirerek ruhsatı olmayan barları kapattıklarını söyledi. Uygulamanın turizm bölgesine alkollü içecek yasağı getirilmesi şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığına da dikkat çeken Şahin, "Bizim partimizin adı AK Parti’dir. Herhangi bir basın kuruluşunda AKP’li belediye olarak başlayan yazılar zaten bakış açısında sıkıntı olduğunu gösterir" dedi.
Herkesin her istediği iş yerini her yere açamayacağını bunun kanun ve tüzüklerle belirlendiğini söyleyen Aksu Belediye Başkanı Hilmi Şahin, Aksu’nun merkezinde bir tarafında okullar, bir tarafından sağlık ocağı, meskenler bulunan barlar ile ilgili vatandaştan çok fazla sayıda şikayet dilekçesi aldıklarını ifade etti. Bu işletmelerin ruhsatlarının bulunmadığını, şu anda da ruhsat alma şanslarının olmadığını söyleyen Şahin " Bu tip iş yerleri açılırken belli kuralları var, ruhsat alma şansı şu anda yok, şimdiye kadar da ruhsatsız olarak çalıştıkları tespit edildi, halktan şikayet ve ciddi tepki var, bar olan yerin üzerinde ev var, yanında hastane, okul var bunlarla ilgili belediye’ye emniyete şikayet var. Nihayetinde emniyet,kaymakamlık, valilik hepsinin kontrolünde bizim de üzerimize düşen görev vardı o görevi yerine getirdik. Herkes istediği iş yyerini istediği yere açamaz merkezde 5 tane bar vardı bunlar yasal olarak işlemi yapıldı" dedi.
Ruhsatlı olan iş yerlerinin hizmet vermeye devam ettiğini hatırlatan Başkan Şahin, Aksu’da AK Parti İlçe Başkanı olduğu dönemlerde de bu konuyla ilgili çok fazla şikayet aldıklarını ancak icra makamı belediye olduğu için ellerinden bir şey gelmediğini söyledi. Şahin " Demek ki şimdiye kadar dikkat edilmemiş gözden kaçmış ya da gereği yapılmamıştır. Hastane ile okul ile iç içe olan bir bara vatandaşın dilekçeli tepkisine duyarsız kalamazdık" şeklinde konuştu.
AKP’Lİ DİYE BAŞLAYAN MANŞETİN BAKIŞ AÇISINDA SIKINTI VARDIR
Turizm bölgesinde de olsa normal bölgelerde de olsa bu tip işletmelerin nerelere açılabileceğine dikkat etmek gerektiğini söyleyen Hilmi Şahin, bölgede yaşayan insanların ne kadarının bunu istediğinin de önemli olduğunu kaydetti. Herkesin ihtiyacı olan bir şeye engel oldukları gibi bir düşünce oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Başkan Şahin, "Halkın bu konudaki tepkisi çok olumlu. Burada yüz kişiden 5 tanesi sıkıntı gibi görüyorsa olayı 95’inin hesabını da yapmak lazım. benim bildiğim ruhsatı olmayan bir işletme olmaz. Bunların kanunu tüzüğü var buna göre hareket etmek gerekiyor. Bizim partinin ismi Ak Parti AKP değil, bu şekilde yazı yazan medya kuruluşları manşet atıp da AK Parti’li Belediye Başkanı diye başladıysa habere bakış açısında bir sıkıntı var demektir. Bizim yaptığımız işler kanun nizam içerisinde işler. Burada biz demokrasi neyse onu yapıyoruz içen içebilir ama nerede açılması gerekiyorsa orada olması lazım. Ruhsatı varsa bir işlem yapmıyoruz ruhsat almadan açılıyorsa belediyenin, emniyetin, kaymakamlıkların görevi neyse o yapılır bizim de yaptığımız odur" diye konuştu.