Adana’nın Ceyhan ilçesinde Polis Teşkilatı’nın 170. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen tören Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Güvenlik sorunu olmayan şehirlere bakıldığında, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin, eğitim ve yaşam kalitesinin yüksek olduğu kentler olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, "Bu gün Emniyet Teşkilatları halkın gereklerine uygun, insan haklarına saygılı, güvenlik ve özgürlük dengesini iyi kuran, delilleri en ince ayrıntısına kadar bilimsel tekniklerle değerlendiren, yakalamaktan ziyade önleyici tedbirlere önem veren, yakaladığı suçlu sayısıyla değil, sağladığı huzur ve güven ortamı ile gururlanan sizden biriyiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de teknolojik yenilik, araç ve gereçlerle donatılmış olan teşkilatımız, 170 yılın getirdiği, olgunluk ve tecrübeyle insan kaynaklarını yenilerken, teknolojik yenilikleri de en üst seviyede kullanmaktadır. Çağdaş yönetim anlayışı ve insan odaklı çalışmalarla büyük başarılar elde edilmiştir. Yüce Önder Atatürk’ün İlke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne gönülden inanmış, vatan sevgisi bilinciyle teşkilatımız daha da yücelteceğiz" dedi.
Türk Polis Teşkilatının 1,5 asrı aşkın süredir engin deneyimi ile eğitilmiş insan gücü, modern araç gereçleriyle ülkemizin yüz akı olduğunu dile getiren Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, " Türk polis teşkilatı 24 saat insanlarımızın hizmetindedir. Onlar adına gerekli önlemleri almaktadır. İlçemizde güven ve huzur ortamını temin ve devam etmesi için sürekli çaba gösterilmektedir. Ceyhan Emniyet Müdürlüğümüz basına yansıyan ve yansımayan çok çeşitli çalışmalar içerisindedir. Bu çalışmalarını halkımız gibi bizlerde görmekteyiz. Halkımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşaması bizler için önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın güven ve desteğiyle bütün şer odaklarıyla mücadele eden polis teşkilatımızın 170. yılını kutluyorum" dedi.
Törene, MHP Milletvekili Muharrem Varlı, Kaymakam Mustafa Ünlüsoy Garnizon Komutanı J. Binbaşı t Murat Kütükçü Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve meslek grubu başkanları, öğrenciler, polis aileleri ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.
Törenin ardından Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız makamında tebrikleri kabul etti.