Genelkurmay Başkanlığı, sınırdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 378 kaçağın yakalandığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 285, Türkiye’den Suriye’ye geçmeye çalışan 18, Irak’tan Türkiye’ye geçmeye çalışan 14, Türkiye’den Yunanistan’a geçmeye çalışan 46 ve Türkiye’den Bulgaristan’a geçmeye çalışan 15 kişi yakalandı. Gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 378 kişi güvenlik güçlerine tarafından yakalandı.
Öte yandan Suriye sınırında 5 bin 564 karton sigara, 5 bin uyuşturucu hap, bir muhtelif motorlu araç, 60 şişe alkollü içki, bir cep telefonu, bir tabanca, 999 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 7 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ile İran sınırında ise 12 bin 650 karton sigara ele geçirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca 452 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 48 kişi yakalandı.