Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ilki Şanlıurfa’da düzenlenen “Güneydoğu Anadolu Gençlik Buluşmaları’na katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, “Bu ülkede gençlik, hep büyük hayallerin peşinde koşturulup, telef edilmiştir” dedi.
Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdülkerim Gök’ün koordinatörlüğünde bir araya gelen gençler, basına kapalı bölümde “çözüm sürecinde gençliğin rolü” konusunu tartıştı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, gençlere ilginç nasihatlerde bulundu. Vali Küçük, “Bu ülkede gençlik, hep büyük hayallerin peşinde koşturulup, telef edilmiştir. Yanı başındaki sorunlardan habersiz, ama ‘dünyayı, şöyle yapacağız, böyle yapacağız’ denilerek, boş hayallerin peşinde perişan edilmiştir. Nesiller heba edilmiştir. Hemen yanı başınızda, yakıcı olan bir soruna sahip çıkma davası var. Bu çok önemli. Yanı başındaki derde çare olamayan bir insanın, bir düşüncenin, ‘dünyayı değiştirmek, şunu değiştirmek, bunu değiştirmek’ gibi büyük davaları boş bir davadır” dedi.
Konfederasyonun tanıtım kitapçığını okuduğunu belirten Vali Küçük, misyon bölümündeki uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konusuna dikkat çekti. Uyuşturucu madde bağımlılığının Şanlıurfa’daki birinci sorun olduğunu vurgulayan Küçük, şöyle devam etti:
“Misyonunuzdaki birinci madde, esrarla, eroinle ve benzeri insanları bağımlı kılan maddelerle mücadele. Bu kentte birinci sorun. Sizin de maddelerinizden bir tanesi. Evet buna sahip çıkın. Tekrar söylüyorum. Bu dünyada bir iddianın, bir söylemin gücü ne olursa olsun, hemen yanı başındaki soruna el atmıyorsa, bu boş bir söylemdir, boş bir iddiadır. Ta uzaktan, ‘dünyayı, şöyle yaparsak, şöyle olur, şu gelirse böyle olur’ gibi söylemler boştur.”
ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK ÇAĞRISI
Vali Küçük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ve liderliğinde hayata geçirilen çözüm sürecine destek vermeleri konusunda da çağrıda bulundu. Barış sürecinin gelecekte bir kahramanlık destanı olacağını savunan Küçük, “Bu ülkede 12 aydır artık kan akmıyor. Türkiye’nin en önemli meselesiydi. Allah’a şükür çözülme sürecine girdi. Bu öyle bir konu ki, bu ülkeyi ve bu ülkenin insanlarını bitiren, çaresiz kılan, enerjisini boşa çıkaran ve acıya gömen, yıllardır süren bir sorun. Türkiye’de son 50-100 yılın sorunu, çözülme aşamasında. Tabi Başbakanımız, bu işin lideridir ve öncüsüdür. O’na da destek vermemiz lazım. Bu hadiseyi seyredemeyiz. Böyle büyük bir konu çözülüyorsa eğer, ‘efendim, devletimiz, Başbakanımız çözüyor, ne güzel’ deyip, bir kenarda seyirci kalamayız. Vebal altındayız. Onun için bu konuya da omuz vermeliyiz. Elimiz ve gücümüz neye yetiyorsa, destek vermeliyiz. Siz gençlerin de yapabileceği şeyler var. Gençler arası buluşma, birbirinizi anlama. Beraber olma. Bu bile çok büyük bir katkıdır. Bu çok önemli bir davadır, misyondur. Şunu unutmayın, yarın öbür gün, gelecek yıllar, çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatacağınız, büyük bir kahramanlık destanı olacaktır. Bu hadiseyi küçük görmeyin. Burada yapacağınız en küçük katkı, en küçük bir omuz verme, yarın torunlarına anlatacağınız bir destan olacaktır. Gururla çevrenize, ‘o zaman ben de oradaydım. Bu kanın dinmesi için şunları yaptık’ diyebileceğiniz, hayatımızın en güzel hadisesi olacaktır.”
Gençlerin buluşma programı basına kapalı toplantı ile devam etti.