Şırnak’ın Silopi ilçesinde çözüm süreci ile birlikte yatırımlarda yapılmaya başlandı. Silopi’de ilk yemek fabrikası düzenlenen açılış ile hizmete girdi.
Hükümetin başlattığı çözüm süreci ile birlikte bölgeye yatırımlar yağmaya devam ediyor. Bu yatırımlardan bir tanesi de Silopi kent girişinde kurulan yemek fabrikası oldu. Fabrikanın açılışına Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Rana Şavluk, Ticaret Sanayi Odası Silopi temsilcisi Nihat Taşkın ve vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini kesen Silopi Belediye Başkan Yardımcısı Rana Şavluk hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra tesisin içi gezildi. Yemek fabrikası ilk yemeğini açılışına katılan davetlilere sundu.
Açılışa katılan vatandaşlardan Selim Taşkın, "Çok güzel bir şey. İnşallah memleketimize faydalı olur, milletimiz istifade eder. Böyle şeylerin memleketimizde çoğalmasını istiyoruz. Bunu açanlara teşekkür ediyoruz" dedi.
Mustafa Sansur adlı vatandaş da, “İnşallah bu açılan iş yeri hayırlı olur. Burayı açanlara teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz faydalanırız. Allah hayrını büyük etsin. Dileğimiz böyle yerlerin memleketimizde açılmasıdır. İnşallah olacakta" diye konuştu.
Silopi’ye yapılan yatırımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Ticaret Sanayi Odası Silopi temsilcisi Nihat Taşkın da, "Bu arkadaşımız buraya gelip bu lokantayı açması hepimize hayırlı olsun. Bunların hepsi yatırımdır. Daha büyük daha erken gelmesini istiyorduk. İş adamlarımız hizmet ve yatırım yapmalarını istiyoruz. Rica budur. Çağrımız budur. Herkes memleketine gelip hizmet etsin. Yatırım yapsın. Kanalınıza teşekkür ediyoruz. Allah utandırmasın işini rast getirsin" şeklinde konuştu.
Yemek fabrikası işletmecisi Teğmen Erkan ise şunları söyledi:
"Silopi’ye hizmet etmek için geldik. Süreç devam ediyor. Bizde güzellik katmak istedik. Barış taraftarıyız. Milletimize hizmet etmek ve memnun etmek istiyoruz. Gidip dışarıdan yemek almasınlar. Büyük yerler için yemek yapıyoruz. Taziye, düğünler ve toplu yemek işi yapıyoruz. Bu işi yapıyoruz. baktık Silopi’nin eksiği var, bizde bu eksiği kapatmak için bu işi yaptık. İlerleyen zamanlarda daha güzel şeylerde yapacağız. Milletimize daha çok yardımcı olacağız."