Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde kurulan Proje Destek ve Koordinasyon Birimi, “2015 Yılı Proje Fırsatları ve Proje Döngüsü Eğitimi” düzenledi.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şentürk ile üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe, “Üniversitelerin bir ayağını eğitim oluştururken, bir diğer ayağını da araştırma ve akademik çalışmalar oluşturmaktadır. Üniversitemizde proje kültürünün geliştirilmesi amacıyla proje destek birimini kurduk. Bu birim, akademisyenlerimize profesyonel anlamda destek sağlayacak, hazırlık aşamasında yol gösterecek ve araştırıcıların yükünü azaltacaktır” dedi.
Programa konuşmacı olarak Uzman Müslüm Eflatun ve Uzman Ahmet Turanoğlu katıldı. Proje hazırlanırken uygulanan sorun analizi, hedef analizi, strateji analizi gibi konular üzerinde durulan programda, Avrupa Birliği, İpek Yolu Kalkınma Ajansı, SODES, SAN-TEZ, TÜBİTAK ile Erasmus+ proje fırsatları ve başvuru rehberi anlatıldı.