İZMİR, () - İZMİR'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Çocuk Acil Servisi çalışanları, uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle getirilen bir hastanın, üzerindeki bıçakla çevreye zarar verdiğini, uyuşturucu etkisinde olan kişilerin bu tip davranışlarda bulunabileceğini, ancak benzeri durumlarda güvenlik güçlerinin erken müdahalede bulunması gerektiğini kaydedip, bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Hastanesi Çocuk Acil Servisi çalışanları, geçen 15 Ocak'ta uyuşturucu madde kullanımı nedeniyle getirilen bir hastanın, uyuşturucu etkisindeyken cebinden çıkarttığı bıçakla çevreye zarar verdiğini hatta yaralanmaktan son anda kurtulduklarını belirtti. Çalışanlar, yaptıkları yazılı açıklamada, uyuşturucu etkisinde olan kişilerin benzer davranışlarda bulunmasının normal olduğunu, ancak acil serviste güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini dile getirdi.
Öte yandan çıkan arbede sırasında, beyaz kod uygulamasının başlatıldığı, ancak olay yerine görevlilerin gelmediği ileri sürüldü. Sağlık çalışanları, her yıl yaklaşık 10 bin kişinin başvurduğu Acil Servis'te bir an önce güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.