Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Metin Kalender, "1 milyon 860 bin ünite kanın yüzde 8,5’i üniversitelerden toplanmaktadır" dedi.
Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Kalender ve Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dinçer Karagöz, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Operatör Müdür Yardımcısı Dr. Metin Kalender, Karabük üniversitesinin yüzde 6 oranında düzenli kan bağışçısı olduğunu belirterek, “ Geçtiğimiz yıl 130 bin kan toplandı. 1 milyon 860 bin ünite kanın içerisinde baktığımız zaman yüzde 8,5’i üniversitelerden toplanmaktadır. Bu çok ciddi bir rakamdır. Toplanan kanların düzenli kan bağışçısı olma şansı daha fazla olmaktadır. İlk olarak değişik fakültelerde bu kan bağışları gerçekleşiyor daha sonra ise bunu taçlandırarak bir proje ile kan verme eğilimleri artıyor. Üniversitenizde yüzde 6 oranında düzenli kan bağışçısı olma eğilimindedir. Düzenli kan verildikçe de enfeksiyon riski azalmaktadır. Bir kişiden alınan kan üç kişinin hayatını kurtarmaktadır. Ekip olarak hazırız 25 Şubat 2015 tarihini bekliyoruz. ”dedi.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, geçen yıl 2023 ünite kanı 1 günde öğrencilerin bağışında bulunduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin 2023’e, 3023’e ulaşacağını, bundan topraklarda ve Cumhuriyette gözü olan insanların, buna heves etmemesi gerektiğini Karabük Üniversitesi içerisindeki Türk gençliğinin bu uğurda kanını vermeye hazır olduğunu dünyaya bir kez daha haykırdık. Kan vermenin kutsal bir görev olduğunu bunu insanlar tarafından yapay olarak üretilemeyeceğini ancak inan birlikte yaşama kültürüne sahip olan insanların kanı verebileceğini gösterdik. 25 Şubat’ta 2 bin 71 ünite kanı Karabük Üniversitesinde okuyan gençlerimizle 1 günde bağışta bulunarak bu ülkenin sahibiyiz 2 bin 71 ve 3 bin 71’i görmek istiyoruz diye dünyaya haykıracaklar” dedi.