Marmara Bölgesi Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasının finali Ümraniye’de düzenlendi. 12 finalistin katıldığı gece de hafızlar riyasetinde Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştı. Gece sonunda yapılan oylamayla en fazla puanı alan Mahmut Sağır birinci seçildi.
Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Bilim ve İnsan Vakfı’nın katkılarıyla Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen Marmara Bölgesi’nde 12 ilden hafızların katıldığı Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleks’inde düzenlenen final bölümüyle sonuçlandı. Sırasıyla sahneye çıkan hafızlar, okuduklar Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gecede, 2009 yılı Dünya En Güzel Kur’an Okuma Yarışması Birincisi seçilen Ali Tel de Kur’an okudu.
“BÖYLE ETKİNLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK MUTLULUK VERİYOR”
Kur’an-ı Kerim yarışması finaline ev sahipliği yapmanın güzel bir duygu olduğunu söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Fatih Çollak Hoca öncülüğünde Ümraniye’mizde akademi niteliğinde bir Kur’an dershanesi var. Bu dershanede yetiştirdiği talebeler var. Ama bu sadece bu talebelerle mukayyet değil. Marmara bölgesi çerçevesinde tertiplenmiş bir Kur’an okuma yarışmasıdır ve final noktasına gelinmiş bir çalışma. Bu akşamda burada final müsabakası var ve 12 finalist yarışıyor. Bu 12 finalistten birinci, ikinci ve üçüncü seçilecek. Ama görüyoruz ki hepsi çok güzel okuyorlar. Biz Ümraniye Belediyesi olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte ve İstanbul Müftülüğümüzle işbirliği halinde böyle bir çalışmaya ev sahipliği yapmış olmaktan fevkalade bahtiyarız. Kurana insanlığın fevkalade ihtiyaç duyduğu bu çağda Ümraniye’mizin böyle güzel etkinliklere sahne olması ve böyle güzel hizmetlere vesile olmamız bize mutluluk veriyor. Allah hayırlısını versin, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“TÜRK MİLLETİ ADINA ONUR VERİCİ BİR DURUM”
Düzenlenen etkinlikten memnun olduğunu belirten Ali Ertek, “ Cennet vatanımız Türkiye’nin güzel bölgesi İstanbul’da, İstanbul’un da nadide bir köşesi Ümraniye de Sayın Ümraniye Belediye Başkan’ımızın refakatinde böyle bir organizasyonun olması takdire şayan bir durumdur. Sayın Fatih Çollak Hoca efendimizin riyasetinde muhterem okuyucuları dinlemekten keyif duyuyoruz. Kur’an-ı Kerim bizim hayatımıza can veren, bir hayat tarzı, yaşam tarzı sunan bir kitaptır. Kur’an-ı Kerim’in güzel okuyucular tarafından okunup tespit edilmesi de Türk Milleti adına onur ve şeref verici bir durumdur” dedi.
“ÇOK ÇALIŞTIK, GAYRET ETTİK”
Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan Sultanbeyli Orhangazi Camii İmamı Mahmut Sağır, “Öncelikle bu imkânı bize bahşeden Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bu organizasyonda emeği geçen hocalarıma, özellikle Fatih Çollak hocama sonsuz teşekkür ediyorum. Çok emeği var üzerimizde çok çalıştık gayret ettik Allah’ın takdiriyle cenabı hak nasip etti” şeklinde konuştu.
HEDEF, İSLAMI KUR’AN AHLAKIYLA BULUŞTURMAK
Projeyi koordine edenlerin başında gelen Yrd. Doc. Fatih Çollak ise, “Bu akşamki programla mümin kalplere inen Allah’ın kelamını mümin kalplerle buluşturmak, Kur’an’ı hakkıyla tilavet etmek, özellikle İstanbul tavrı dediğimiz kendi Türk tavrını ve bunun örneklerini tanıtmak üzere bu programı icra ettik. Hedeflerimiz güzel örneklerle Müslümanları buluşturmak, tavrımızı geliştirmek, yaymak ve Kur’an’ı okuyarak, Kur’an’ı anlayarak ve bütün bunların ötesinde bütün kitleleri Kur’anın ahlakıyla buluşturmak, ana hedefimiz budur. Bu hedefimize ulaşma noktasında önemli bir adım attık Allah hakkımızda hayırlı eylesin ve hayırlı şeylere vesile eylesin inşallah” şeklinde konuştu.
Yarışmada Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii İmamı Doğan Temiz 2’inci, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camii Müezzini Necip Demirel 3’üncü oldu. Dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.