Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Başkanı Abdullah Çetin, Öcalan’ın yakalanışının 16. yıl dönümü olan 15 Şubat’ta tepkilerini demokratik eylemle dile getireceklerini söyledi.
Parti binasında İl Seçim Komisyonu üyeleriyle basın açıklaması yapan HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerin bir başlangıç niteliği taşıdığını, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum paradigmasını yaşatmak için ’özgürlükçü yaşamı inşa etme’ anlayışıyla seçim startını verdiklerini kaydetti. 7 Haziran’da yapılacak genel seçim çalışmaları doğrultusunda 5 kişiden oluşan il aday adayı başvuru komisyonunu kurduklarını belirten Çetin, "Türkiye haklarının büyük bir heyecanla hasretini çektiği demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü bir yaşamın hayat bulması için anlamlı ve önemli bir sürece girmiş bulunmaktayız. HDP Türkiye’de yaşayan tüm halkların kurtuluş adresi haline gelmiştir. Bu beklentiye cevap vermek için önümüze tarihi bir görev çıkmıştır. Milletvekili aday adayı başvuru süremiz 16 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 2 Mart Pazartesi günü mesai saatine kadar bitecektir. Demokratik değişimi ilke olarak kabul eden ve kadın özgürlükçü toplum paradigmasını yasalaştırmaya duyarlı tüm ulus inanç ve dillerden milletvekilliği için partimize başvuru yapmaya davet ediyoruz. Özgür ve eşitlik dolu bir gelecek için ve bu geleceği şimdiden hayata geçirmek isteyen, demokrasi mücadelesini engellemeye çalışan 12 Eylül seçim barajını aşacağına inanıyoruz" dedi.
Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye iadesinin 16. yıl dönümünü nedeniyle Siirt’te demokratik bir eylemle tepkilerini dile getireceklerini ifade eden Çetin, Siirt İl Örgütü olarak parti binasından başlayarak, Siirt Cezaevi’ne kadar yürüyüş düzenleyeceklerini bildirdi. Öcalan’ı adada tutmanın hiç kimseye fayda vermeyeceğini, aksine toplumlar arası ayrışmayı derinleştirdiğini savunan Abdullah Çetin, "Partimiz ve birleşenleri bir kampanya düzenlenerek 10 milyonun üzerinde bir imza kampanyası toplandı. Avrupa Parlamentosu’na sunulacak" diye konuştu.