Orman Fakültesi tarafından düzenlenen “Ormancılık Haftası Konferansı” Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Konferansa İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Doğan Kantarcı, Orman Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Dekanı Ahmet Uludağ, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Derya Eşen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasında çocuklara orman sevgisinin aşılanması konusunun çok önemli olduğunu, orman sevgisinin aileden başlaması gerektiğini belirten Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, “Ormancılar olarak etkin bir şekilde kendimizi anlatmanın yollarını bulmalıyız” dedi.
Misafir konuşmacının özgeçmişi hakkında kısaca bilgi verildikten sonra konferansa, Prof. Dr. M. Doğan Kantarcı’nın konuşmalarıyla devam edildi.
Dünya ve Türkiye üzerinde iklim değişikliğine yol açan etkenleri anlatarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Kantarcı, “İklim Değişikliğinin Türkiye’ye Etkisi: Bolu Aladağ Göknar Ekosistemleri Örneği” konusunda bilgiler verdi.
Rusya’nın kömürle çalışan termik santrallerinin oluşturduğu kirli havanın dağlarımıza ulaştığını ve bu kirli havanın ekosistemlerimize zarar verdiğini belirten misafir konuşmacı, “Ormancılık çok zor bir meslek. Bu mesleği seçtiğim için çok memnunum” diyerek sözlerini noktaladı.
Soru-cevap şeklinde devam eden konferansta, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ tarafından konuk konuşmacı Prof. Dr. M. Doğan Kantarcı’ya teşekkür belgesi verildi.
Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.