AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ tarafından Büyük Birlik Partisi Kurucu Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun 6. ölüm yıldönümü nedeniyle lokma döktürüldü.
Manolya Meyda’nında gerçekleştirilen lokma hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Muhsin Yazıcıoğlu’nu andı.
Özdağ, konuşmasında, "Muhsin Yazıcıoğlu’nu kaybedeli 6 yıl oldu ama o diriymiş gibi gündemimizin önemli maddelerinden birini teşkil ediyor. Bu onun siyasi hayatımızda bıraktığı derin izlerden kaynaklanıyor. Çok sevilen insanlar bedenen aramızdan ayrılsalar bile hatıraları ile gönüllerde yaşamaya devam ederler. Yazıcıoğlu da o tip şahsiyetlerden biriydi. Ancak bugün hala gönüllerde yaşıyor olması sadece sevgiyle izah edilecek bir durum değil. O kişiliği, üslubu, mücadelesi, ahlakı ve cesareti ile o kadar yer kaplamıştı ki, her tarihi virajda bugün aramızda olsaydı arayışın muhatabı oluyor. Bu da onun ne kadar derin izler bıraktığının bir başka göstergesi" dedi.
Hem omurgalı hem de barıştırıcı bir dil kullanmanın kolay olmadığını vurgulayan Selçuk Özdağ, “Dava adamlarının dili genelde keskin olmuştur. Yazıcıoğlu ise bu iki dili nefsinde mezcetmiş ender dava ve gönül adamlarından biri olmayı başarmıştı. En köşeli fikirler onun üslubunda kabul edilebilir bir hale dönüşüyordu. Arkasından gözyaşı döken milyonlar arasında her kesimden insanın bulunması bu yüzdendi. Yazıcıoğlu büyük acılar yaşamış bir kuşağın çocuğuydu. Hiç bir zaman uğradığı haksızlıkları, işkenceleri bir intikam söylemine dönüştürmedi. Gençleri kendi yaşadıkları üzerinden nefret üreterek zehirlemedi. Acılardan, işkencelerden dersler çıkardı. Gençlere elinize silah değil kalem alın çağrısı yaptı. Kimseyi ötekileştirmediği için herkesin dostu, arkadaşı, kolayca ulaşabileceği Muhsin başkanı oldu. Hiç bir zaman hırslarını gayesi yapmadı, herkesin menfaat koşusu yaptığı bu dünyada o üç günlük dünya için fırıldak olunmaz diyerek dosdoğru oldu. O, başını örtenle, açanın aynı üniversitede yasaksız, kavgasız kardeşçe yaşadığı bir ülke hayal ediyordu. Kürt-Türkmen, Alevi-Sünni ayrımı olmadan, zengin-fakir ayrıcalığı görülmeden, imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir Türkiye hayal ediyordu. Bugün hayallerinin gerçekleşiyor olmasının bahtiyarlığını yaşıyoruz." diye konuştu.
“Onun ölümü Türk-İslam kültürünün bin yıllık değerler manzumesini kendisinde toplamış adam gibi bir adamın ölümüydü" diyen Özdağ şöyle konuştu:
"Onun ölümü toprağı saksıda gören değil toprağın bağrından gelen bir Anadolu yiğidinin ölümüydü. Onun ölümü milletinin değerlerini yaşayan ve yaşatan bir dava adamının ölümüydü. Onun ölümü, lideri olduğu gençliği İslam mayası ile yoğurmaya kendini adamış bir hareketin liderinin ölümüydü. Onun ölümü, her koşulda hakkı tutup kaldıran, hep mazlumun yanında olan, zalime boyun eğmeyen, kendisine inananların başını öne eğdirmeyen idealist bir vatan evladının, herkesin Muhsin Başkan’ının ölümüydü. Dilerim bu ülkede yeni Yazıcıoğluları yetişir. Siyasete itibar kazandırmak ancak o tip siyaset adamlarıyla mümkündür. Kendisini yakından tanımış, arkadaşlık yapmış, aynı idealler uğruna siyaset yapma fırsatı bulmuş biri olarak merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu vefatının 6. yıl dönümünde rahmetle anıyorum.”