Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök saç ektirmeyi düşünenler için dikkat edilmesi gereken konuları açıkladı.
Türk Hair Trans Medikal Direktörü Handan Acıkök, saç ektirmeyi düşünenler için dikkat edilmesi gereken konuları açıkladı. Saç ekimine artan taleple birlikte sektör gelişirken alternatiflerin çoğalması saç ektirmeyi düşünenleri kararsız bıraktığını belirten Handan Acıkök, “Saç ektirmeyi düşünenler birden fazla yerle görüşmeli. Bu sizin alternatifleri kıyaslamanızı sağlayacak ve en iyisini seçmenize yarayacaktır. Ayrıca aklınıza gelen tüm sorularınızı ilgili doktora sorun. Gerçek hasta resimlerini inceleyin ve ekim sonrası saçlarınızın nasıl görüneceğinizi bilgisayar programı ile sunanlara inanmayın. Bu gerçekçi değildir “saç ekimi yapılacak ortamın lüks olmasından ziyade hijyenik olması ve cerrahi ameliyathane koşullarını sağlaması en önemli unsurdur” ifadelerini kullandı.
Acıkök internet ortamında yürütülen reklam çalışmaları konusunda "İnternet sitelerinde yayınlanan öncesi ve sonrası fotoğraflara aldanmayın. Çünkü zaten hastaya dair bu görüntülerin yayınlanması yasalarla engellenmiştir. Bu fotoğrafları yasak olmasına rağmen yayınlamayı göze almış Kurum ve kuruluşlar ticari amaçla size yaklaşmaktan çekinmeyecektir. Sanal ortamda söylenen övücü, abartılı, süslü sözlerin ve gösterilen fotoğrafların yeterince güvenilir olmadığına dikkat edin" dedi.
Saç ekimi için garanti belgesi verilmesinin de yasal olmadığını belirten Handan Acıkök, "Garanti belgesi sunma opsiyonu yasal olmamakla birlikte tamamen ticaridir. Bu belgenin hiçbir hukuksal dayanağı yoktur. Sizi yaptığı işle değil, kağıt parçasıyla ikna etmelerine izin vermeyin" dedi.