Malatya’da bir süre önce kurulan Yeni Baskilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nde başkan ve üyeler istifa ettiklerini açıkladılar.
Derneğin kurucu üyesi olan Başkan Mahmut Dolanbay, yaptığı açıklamada dernek içerisindeki muhalif üyelerin derneği kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaları nedeniyle dernek başkanlığından istifa ettiğini söyledi. Dolanbay kendisi ile birlikte ayrıca Başkan Yardımcısı Fatih Kaya Çelik, Yönetim Kurulu üyesi Vahap Toman, Selim Behçet’in de istifa ettiğini belirtti.
Mahmut Dolanbay ayrıca dernek üyelerinden Abdullah Alay, Sezai Ertem, İsmet Oskaloğlu, Hakan Omaç, Şemsettin Erdoğan, Merdan Kırımoğlu, Hasan Hüseyin Poyraz, Ramazan Kandemir, Cemal Uruk, Celal Süzgün, Ali Zafer, Ahmet Kurdeş, Bahri Gözalıcı, Hasan Altunkaya, Mustafa Altunkaya, Nihat Atabey, Mikail İkiz, İbrahim Kaynar, Ahmet Kenrü, Hasan Hüseyin Katmış, Erkan Soku, Yavuz Aydın, Nusret Toman, Demirel Özel, Haşim Cengil, Hacı Osman Yasak, Bayram Hazar, Kasım Altunkaya, Mustafa Acet, Av.Ahmet Altunkaya, Mehmet Cihangir, Hulusi Şimşek, Mehmet Alpaslan ve İshak Karaman’ın da istifa ettiğini duyurdu.