Bitlis ve ilçelerinde atama bekleyen öğretmenler adına bir grup öğretmen, Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan’ı ziyaret etti.
Atanamayan öğretmenler adına Kaymakam Murat Erkan’ı makamında ziyaret eden öğretmen adayları Kaymakam Erkan’dan, atama ile ilgili seslerinin duyurulması noktasında destek istediler. Atanamayan öğretmen adayları adına konuyla ilgili Kaymakam Erkan’ı bilgilendiren Cüneyt Baran, torba yasayla meclisten geçen öğretmenlik atamasıyla ilgili atamanın Nisan ayında 40 bin atama olarak gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.
Kaymakam Murat Erkan ise, öğretmen adaylarının umutsuzluğa düşmemeleri gerektiğini vurgulayarak, “Atama bekleyen öğretmenlerin atamaya odaklanıp umutsuzluğa düşmemesi gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın sadece devletten iş beklemek yerine özel sektörü de değerlendirmesinde fayda var. Zira devletimiz verdiği teşviklerle özel sektörü destekliyor. Bu anlamda atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın en azında atanana kadar bilgi ve birikimlerini bu alanda kullanmaları yararlarına olacaktır” diye konuştu.