Uşak Hasbahçe Polis Evinde düzenlenen ev sahipliğini Vali Seddar Yavuz’un yaptığı kahvaltıda protokol üyeleri, daire amirleri ve yerel, ulusal basın kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.
Vali Seddar Yavuz "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü tüm basın mensuplarımızın bu özel günlerini kutluyorum. Sizlerin özverili ve başarılı çalışmalarınızla vatandaşlarımız ilimizde ve dünyamızda meydana gelen gelişmelerden haberdar oluyor. Çalışmalarınız ilimizin ve ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına ve kaleme alınan haberlerle gündemde kalmasına vesile olduğumuz için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
Kahvaltının ardından basın mensuplarına Uşak’ta 2014 yılında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Vali Yavuz "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesileyle bir araya geldik ve hep birlikte yaşadığımız ilimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve hazırlanan projelerle ilgili sizlerin aracılığınızla vatandaşlarımızı bilgilendirmek istiyorum. İlimiz 2014 yılında eğitimden sağlığa, ulaşımdan güvenliğe, altyapıdan üstyapıya, yeni kamu binalarıyla önemli gelişmeler yaşıyor. Sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 81 il arasında 25. sırada bulunan ilimizde kişi başına 8283 dolar milli gelir düşmektedir. Girişimci insanlar şehri Uşak ilimizde istihdam konusunda çok önemli bir noktada bulunuyoruz. Yüzde 5,42 gibi düşük bir işsizlik oranı ile de yüksek istihdamın sonuçlarını görüyoruz. Geçmişten gelen sanayi tecrübemiz, yatırımlarımız ve avantajımız ihracat rakamlarımıza yansırken 2014 yılı Kasım ayı itibariyle 250 milyon dolara ulaşılmıştır" dedi.
İlimizin içinden geçen İzmir-Ankara bölünmüş yolu ile birlikte ilçeler ve komşu illerle karayolu bağlantısını sağlayan ağın adım adım yenilendiğini, güzergahlar üzerindeki tarihi köprülerin bakımının yapıldığını, 27 proje ile ilimizin DSİ’den en çok yatırım alan iller arasında bulunduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz Uşak’ta özellikle eğitim alanına çok büyük yatırımlar yapıldığını ifade ettiği konuşmasına şöyle devam etti. "2014 yılında 88 dersliği tamamladık, 255 dersliğin yapımı devam ediyor, hayırseverlerimizin de önemli katkıları bulunuyor. Her kademede yeni okul binalarımız, pansiyonlarımız, spor tesislerimiz, kültürümüzü yansıtan mimarileriyle bir bir tamamlanıyor. Bunun dışında, kamu binalarımız da kent kimliğimizi yansıtacak şekilde bir bir yenileniyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve kütüphane binamız, yeni arkeoloji müzemiz, sağlık müdürlüğümüz, tapu ve kadastro binamız, emniyet ve adliye binamız, biten ve devam eden bu ve daha pek çok yeni yapı, hem işlevsel hem depreme dayanıklı, hem de insanı doğrudan hitap eden yapılar. Sağlık alanında da yürütülen ve hayata geçirilen projelerle ilimiz yine ön plandadır. Sunulan sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyette Türkiye 1.si ilimizde bununla birlikte sağlık alanında il ve ilçelerimizdeki yeni hastane binalarımızla sağlık il müdürlüğü binamız da yenileniyor."
İlin kalkınmasının ilçe ve köyleriyle birlikte anlamlı bir bütün ifade ettiğini belirten Vali Seddar Yavuz "Bölgesel kalkınmada Zafer Kalkınma Ajansının projeleriyle birlikte, köylerimizde Köydes projelerimiz hedefine ulaşmak üzeredir, hepsi bir bir tamamlanmış, köylerimiz aynı şehirlerimizdeki gibi temel hizmetleri alma noktasında çok iyi konumlara gelmiştir. İçme suyu, kanalizasyon, tarım ve hayvancılıkla ilgili altyapıda köylerimizde tarımsal ve kırsal kalkınmaya sağlanan kredilerle önemli gelişmeler yaşanmaktadır" dedi.
Sosyal devlet anlayışının somut projelerle kendini toplumun tüm kesimlerinde özellikle dezavantajlı kısımlarında hissettirdiğini ifade eden Vali Yavuz "Bizi ülke olarak büyük yapan medeniyetimizden aldığımız güçle sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizdir. Toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşan sosyal hizmet anlayışımızla, şehit ve gazi ailelerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız, dul yetim ve yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz" dedi.
Genel asayiş durumuyla ilgili rakamların değerlendirildiği toplantının son bölümünde Vali Seddar Yavuz "İlimiz barış ve huzurun hakim olduğu, ülkesini milletini seven insanların buluştuğu bir coğrafya. Uşak ilimiz 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar ve 2015 yılında hazırlanan projelerle gelişen Türkiye ile birlikte büyüyen bir şehir. Kıymetli basın mensuplarımızla ilimizde yaşanan gelişmeleri paylaşmaktan, bu özel günde bir araya gelmekten kıvanç duydum. İlimizin tanınmasına ve kalkınmasına, vatandaşlarımızın doğru ve hızlı haber almalarına fırsat sağlayan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diyerek söylerini tamamladı.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü özel toplantısı Vali Seddar Yavuz’un basın mensuplarıyla günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.