Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - DÜZCE Şoförler Odası üyesi minibüs ve servis araçları sahipleri, siyah kurdele bağladıkları araçlarıyla kent merkezinde tur atarak Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini protesto ettiler.
Düzce Şoförler Odası, Mersin'de Özgecan Aslan'ın hunharca öldürülmesini protesto etti. Siyah kurdele bağlı, üzerlerinde Özgecan Aslan'ın fotoğrafının bulunduğu 'Özgecan Aslan'a yapılan vahşeti nefretle kınıyoruz' yazılı pankartların bulunduğu 300'e yakın araç şehir içinde tur atarak Anıtpark Meydanı'nda toplandı. Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Biz yolcularımızı sevdiklerine kavuşturmak için çalışıyoruz. Biz bu cinayeti kınıyor, o katil şoförü kendimizden kabul etmiyoruz" dedi.
ÖZGECAN İÇİN SANAL TAZİYE DEFTERİ AÇILDI
Bolu'da görevli elektrik-elektronik mühendisleri Ufuk Süğürtin ile Alper Kodaz, Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan için internette sanal taziye defteri açtılar. Ufuk Süğürtin, www.ozgecanaslan.info isimli taziye defteri ile Özgecan Aslan'ın ölümünün hemen unutulmasını önlemek istediklerini belirterek, "Özgecan Aslan kardeşimizin ölümünün hemen unutulup gitmesini önlemek, Özgecan Aslan kardeşimizin canına kıyan canilerin en ağır cezaya çarptırılmasını sağlamak ve kadına karşı şiddetin son bulması için her yaştan, her cinsiyetten vatandaşımızın sesini duyurabileceği bir platform yaratmayı amaçladık. Sosyal projeyi yapan biz erkekler olarak kadınlarımızın, kızlarımızın artık erkek zulmüne, şiddetine maruz kalmasını istemiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI