Antalya Büyükşehir Belediyesi, son 7 ayda ilçe ve köy yollarına 45 milyon TL’lik yatırım yaptı. Büyükşehir 350 kilometre satıh asfalt, 20 kilometre sıcak asfalt ile bin kilometre stabilize yol çalışması gerçekleştirdi.
Yeni Büyükşehir Belediye yasası ile köylerde de hizmet yapabilme imkanına kavuşan Antalya Büyükşehir Belediye’si Haziran ayından bu yana 350 kilometre satıh asfalt, 20 kilometre sıcak asfalt, 1000 kilometre stabilize yol çalışması yaptı. Antalya’nın en ücra köşelerine kadar hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi, 1300 kilometre yolun bakımını gerçekleştirilirken, 1500 kilometre yolda yama yaptı. Büyükşehir ekipleri, 20 kilometre de yeni yol açtı. Tüm bu çalışmalar için 45 milyon TL harcadı.
YENİ ARAÇ GEREÇ ALINIYOR
Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, kısa süre içinde yapılanmalarını tamamlayarak Haziran ayı itibarı ile ekiplerin araziye çıktığını belirtti. Akdemir “Başkanımız Menderes Türel, kırsala hizmet götürülmesine çok önem veriyor. İlk olarak ilçe ve köylerimizde acil yapılması gereken yolları ele aldık. Yeni bir yapılanma içinde olmamıza, yeni ekipler kurmamıza rağmen önemli hizmetler yaptık. 2015 yılına yönelik planlamamızı da yaptık. Makine parkımızı güçlendirmek için yeni araçlar aldık. Elmalı ve Manavgat’ta asfalt plenti tesisi kuruyoruz. Antalya’nın Doğu’sundan ve Batı’sına asfalt götürmemiz artık daha kolay olacak” dedi.
2015’TE HEDEF 300 KİLOMETRE SICAK ASFALT
Antalya’nın bütün yollarını sıcak asfalt ile kaplamak istediklerini belirten İsa Akdemir, şunları söyledi:
“2015 yılında önemli bir asfaltlama çalışmasına gireceğiz. 2014 yılında sistemi kurduk. Bu yıla daha hızlı başlayacağız. 2015 yılı için 500 kilometre satih asfalt, 300 kilometre de sıcak asfalt hedefi koyduk. 2015 yılı için köy yollarına 94 milyon TL bütçe ayrıldı. Kırsalda asfalt atağına geçeceğiz. Amacımız 2019 yılına kadar Antalya’nın yayla yolları dahil bütün köy yollarını sıcak asfalt ile kaplamak olacak.”