Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi bir çok kategoride şampiyonluk kazanırken bir yandan da gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutup kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağlıyor.
2007’de kurulan Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi’nde halk oyunları öğretmeni olarak göreve başlayan Esma Yücelenmiş ve Hasan Hüseyin Solmaz önderliğinde bölgedeki çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak sosyal hayata daha özgüvenli ve başarılı bir şekilde entegre olmalarını sağlamak amacıyla kurulan halk oyunları ekibi başarılarını sürdürüyor.
Kültürel değerleri korumak yaymak ve yaşatmak için kurulan halk oyunları kursları Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi kurucu müdürü Metin Özel ve devamında Kemal Zeki Arslan’ın da desteğiyle önemli başarılar elde etti.
Yeni atanan merkez müdürü Kemal Akkuş’un ve sorumlu müdür yardımcıları Zehra Kars’ın da desteğini sürdürdüğü ekip bu yıl yapılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması gençler kategorisinde Adana şampiyonu oldu.
Ekip, Kuruma bağlı Şakirpaşa Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü ise Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması büyükler kategorisinde Adana üçüncüsü, gençler kategorisi ve yıldızlar kategorisinde Adana şampiyonu oldu.