Kırşehir’de, uyuşturucu madde kullanımı ile hayatının değiştiğini, bağımlılık sürecinin ’Sıkıntın gider bir şey olmaz, bağımlılık yapmaz’ diye başladığını anlatan eroin bağımlısı A.D., satıcıların uyuşturucu batağına düşmüş kişileri ’kurtulamazsınız artık’ diyerek kandırdıklarını ve ailesinden kopuş sürecini anlattı.
Madde bağımlısı A.D., "Ailemden kopuş sürecimle birlikte uyuşturucu batağına düşmeye başladım. Çevremde eroinden başka hiçbir şeyi göremez oldum” dedi.
AİLEM KÖTÜLÜKLERE DÜŞMEMEM İÇİN PARASAL OLARAK DESTEKLİYORDU
Ailesinin madde bağımlılığını öğreninceye kadar geçen süreçte kendisini kötü yola düşmemesi için parasal olarak desteklediğini dile getiren A.D., şöyle konuştu: “18 yaşında ailemin zoruyla istemediğim bir evlilik yaptım. Evlendikten sonra eşimin annesiyle anlaşamadım. Sürekli tartışmalar oldu. Ben eşimden annesini dışlamasını isteyemezdim. Anne dışlanamazdı. Hep susuyordum ister istemez bir anda patlak verdi ve depresyona girdim. Girdiğim depresyon halim neticesi ile ben, dışarı yöneldim. Arkadaşlarım vasıtasıyla çevre edinmeye başladım. Ben çevre edinmeye başladıktan sonra arkadaşlarım bunu bir fırsat bildi. Onların yanına gittiğimde ben sigara dahi içmeyen bir insandım. Sigara içmeye başladım. Bulunduğum ortamlarda onların içtikleri uyuşturucu maddeleri hiç kabul etmiyordum. ’Vücudunuza zarar veriyorsunuz’ diye konuşarak onları da bu tuzağın içerisinden çıkarmaya çalışıyordum. Krize girdiklerinde öleceğim zannediyorlar, gittiğim ev ortamlarında ’ne yapıyorsunuz?’ diye sorduğumda kova yapıyorlardı ve bana sürekli ’gel bir duman al sıkıntın gider’ diyorlardı. Daha sonra jelatin üzerinde içmeye başlıyorlardı. Yaptıklarının ne olduğunu sorduğumda bana bağımlılık yapmadıklarını söylemişlerdi. Ailevi sorunlarım vardı ve yaşadığım süreç sanki bana destekte bulundu. İçmek için yöneldim ve içtim”
ÇEVREMDE BULUNAN HERKESİ KAYBETMEYE BAŞLADIM
Uyuşturucu madde kullanmaya başladıktan sonra herkesin kendisini dışlamaya başladığını ve pişmanlık duyduğunu anlatan A.D., “Kendime zarar verdim, çevremdeki insanları kaybetmeye başladım. Ailem beni dışlamaya başladı. Çocuğumu bile unutmaya başlamıştım. İçtikten sonra çevremde kimseyi gözüm görmemeye başladı. Gözüm sadece eroini görüyordu. Eroin olduktan sonra benim için her şey güzeldi. Çoğu eroin içen hırsızlık yapıp kötü yola düşerken benim ailem uyuşturucu kullandığımı bilemeden kötü yola düşmemem için parasal olarak beni destekledi. Aileme içerken yakalandım. Hastaneye götürmek istediler fakat ben tedaviyi reddettim. Çevremde bulunanlar bana ’sen tedavi olsan da çip de taktırsan bir iki aya kalmaz yeniden başlarsın’ diyorlardı. Sürekli içmem için bana telkinde bulunuyorlardı. Eroini kendimize bir hayat gibi görmeye başladık. Aslında eroin insanları mahvediyor” diye konuştu.
İKİ AYDIR TEDAVİ GÖRÜYOR
Ankara Numune Hastahanesi AMATEM biriminde tedavi gördüğünü ifade eden A.D., sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuan çuvalla getirip önüme dökseler bir daha asla almam bundan sonra çevrem ve insanlardan uzak duracağım. İnsanı eroine düşüren aile değil, çevre, insanı mahvediyorlar. Arkadaş ortamları insanları kirletiyor. Tutunduğun arkadaşın ailesi düzeyli bir aile ise zaten sende düzeyliysen hiçbir şey olmuyor. Anne-babaları ile sürekli tartışan onları dışlayan bekar evlerinde kalan insanlardı bunlar." A.D, tedavi sürecine başladıktan sonra beraber uyuşturucu madde kullandığı insanların kendisini hastanedeyken dahi birkaç kez aradıklarını ve uyuşturucu madde getirmek istediklerini ama kabul etmediğini anlattı. Uyuşturucu tuzağından kendisi gibi diğerlerinin de kurtulabileceğini söyleyen A.D, ”Kesinlikle içmemelerini tavsiye ederim. Onlar ben kafamdan atamam zannediyor. Satıcılar da herkesi böyle kandırıyor. ’Krize girerseniz ölürsünüz’ şeklinde konuşuyorlar. Kullandıktan sonra hayatları mahvoluyor. Beni örnek görsünler hiçbir şeyim kalmadı” diye konuştu.