FESHANE'de Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde perşembe günü Mardin Valiliği ve Mardin Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 'Mardin Feshane Tanıtım Günleri' çok büyük ilgi gördü.
Açık hava müzesi konumundaki tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ve ünlü simalarıyla tanıtılan Mardin'i görmek isteyenler özellikle hafta sonunda büyük kalabalık oluşturdu. Guinness Rekorlar Kitabı'na  dünyanın en uzun adamı olarak giren Mardin'li Sultan Kösen kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmamaya çalıştı. 'Irok' ve 'İkbebet' olarak bilinen içli köftesinden kaburga dolmasına; işkembe dolmasından etli ekmeğine Mardin’in meşhur yemekleri Feshane’de ziyaretçilere sunulurken, yöreye özgü 'Mırra' olarak bilinen acı kahve ücretsiz dağıtıldı.
Mardin'in taş yapıları Mardin Kalesi ve Mardin’in birçok sıra dışı özel mimarisinin yer aldığı üç boyutlu fotoğraflar ve yansıtmalarla sunulurken, telkari olarak bilinen gümüş işlemeciliği, taş işlemeciliği bakırcılık, ahşap oymacılığı, semercilik, bitkisel sabunların satıldığı reyonlar da büyük ilgi gördü.
Birçok sanatçının Türkçe, Arapça, Kürtçe konser verdiği tanıtım günlerinde Mardin Büyükşehir Belediyesi de 4 ayrı dilde tanıtım yaptı. 'Dinlerin ve Dillerin Kavşak Noktası' olarak bilinen Mardin'deki Süryani cemaatinin önde gelen isimleri de tanıtım günlerinde yer aldı.

FOTOĞRAFLI