Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'a gelen ve 'Bayrak Ana' olarak tanınan Gemlikli şair ve yazar Şadiye Bingöl, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nden getirdiği Türk Bayrağı'nı Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'a hediye etti.
'Bayrak Ana' olarak tanınan ve Türkiye'nin çeşitli illerinden aldığı Türk bayraklarını başka illere götüren Gemlikli şair ve yazar Şadiye Bingöl'ün bugün Samsun'a geldi. İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u makamında ziyaret eden Şadiye Bingöl, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı Türk Bayrağı'nı teslim etti. Emniyet Müdürü Yavuz'dan başka bir Türk bayrağı alan Şadiye Bingöl, "Aldığım bu bayrağı Çanakkale'ye götürüp 57'nci Alaya teslim etmeyi planlıyorum. 18 Mart telaşı girmeden bunu yapmaya çalışacağım" dedi.
Şadiye Bingöl'e yaptığı bu davranış nedeniyle teşekkür eden Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise, "Kendisi uzun yıllardır Türkiye genelinde bir şehirden başka şehre Türk bayrağı taşıyor. Bugün de Mersin'den Samsun'a Türk Bayrağı getirdi. Biz de kendisinden o bayrağı alıp, başka bir bayrak hediye ettik. O da şimdi bizden aldığı bayrağı istediği yere götürecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI