Eyüp Belediyesi, Darülaceze sakinlerini 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla “Bizim sevgilimiz sizlersiniz” sloganı ile düzenlenen program kapsamında Eyüp’te ağırladı. Pierre Loti Tepesi’ne çıkan yaşlılar ilk kez teleferiğe binmenin heyecanını yaşarken, Müzeyyen Senar şarkılarıyla da unutulmaz bir gün geçirdi.
Eyüp Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Darülaceze sakinlerini ağırladı. “Bizim sevgilimiz sizlersiniz” sloganı ile gerçekleştirilen program kapsamında sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılan Darülaceze sakinleri, teleferikle çıktıkları Pierre Loti Tepesi’nde Müzeyyen Senar şarkılarıyla unutulmaz bir gün yaşadı. Seslendirilen şarkılara eşlik eden ve oynayan yaşlılar renkli görüntüler oluştururken, program sonunda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın yaşlılara gül hediye etti.
İLK KEZ TELEFERİĞE BİNMENİN HEYECANINI YAŞADILAR
İlk defa teleferiğe bindiğini dile getiren Darülaceze sakinlerinden Füsun Kasnak, “Eyüp Belediyesi’ne binlerce kez teşekkür ediyorum. Yaşamadığımız tatlı heyecanlı dakikaları yaşattı. Daha önce hiç teleferiğe binmedim. Bir de uçağa binme hevesim var. Allah bana uçağa binmeyi ve umreye gitmeyi nasip etsin. Sevgililer Günü’nün en güzel hediyesini Eyüp Belediyesi verdi. Çok mutlu olduk, dillerle tarifi yok” şeklinde konuştu.
Programı organize eden herkese teşekkür ettiğini söyleyen Özgün Gülen ise, “Eyüp Sultan’a geldiğimde Kabe’ye gelmiş gibi oldum. Bu gece buraya geleceğim diye hiç uyumadım. İbadetlerimi yaptım, namazımı kıldım. Bundan mutlu bir gün olamaz. Tüm sevgililer mutlu olsun, hepsi beylerinin sözünü dinlesin, mutlu olsunlar. Devletimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. Ben hep dua ettim. Hasta kullarına şifalar versin mevlam” dedi.
“SEVGİLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ GÜN OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ”
Darülaceze sakinlerinin böyle sıcak bir ortamda bulunmasından dolayı memnuniyetini belirten Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, “Belki de ömründe ilk defa teleferiğe binenler oldu. Pierre Loti Tepesi’ne geldik. Burada çok güzel bir mekanda, sıcak bir ortamda, çok güzel bir kahvaltı sofrasında buluştuk. Hem bizim gönüllülerimiz var, hem sakinlerimiz var hem Eyüp Belediyemizin yöneticileri var. Bugün aslında sevgilerin bir araya geldiği bir gün diye düşünüyoruz. O yüzden herkesin bugün burada bu ortamda hissettiğini ben de hissediyorum. Biraz hava soğuk olmasına rağmen herkes çok sıcak, sevgi dolu. Eyüp Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Desteklerini her zaman Darülaceze olarak alıyoruz” diye konuştu.
“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN BÜYÜKLERİMİZ İLE BİR ARADA OLMAK”
Amaçlarının sıcak bir ortamda büyüklerle bir arada olmak olduğunu vurgulayan Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tüfekçi, “Onlarla bir günde olmuş olsa hasbihal etmiş olmak, onları dinlemek, dünya tecrübelerini dinlemek bizler için önemli bir duygu. Bizim Darülaceze ile olan değişik projelerimiz mevcut. Bu projelerin başında da istihdama yönelik Sosyal İşler Müdürlüğümüz ile birlikte yapmış olduğumuz, evde yaşlıların bakımı ile alakalı çift taraflı personel istihdamı yapabileceğimiz organizasyon yapıyoruz şu anda. İnşallah bundan sonra da hep onların yanında olacağız” dedi.