Türk Üroloji Akademisi İnkontinans Alt Çalışma Grubu 4. Toplantısı, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı ev sahipliğinde 7 Mart 2015 Cumartesi günü Kayseri Novotel’de gerçekleştirilecek.
Türk Üroloji Derneği tarafından düzenlenecek toplantıyla ilgili bilgiler veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Demirtaş, Türkiye’nin değişik hastanelerinden çok sayıda davetli ve konuşmacının yer alacağı toplantıda, dünyanın her tarafında yaygın bir toplumsal sorun olan idrar kaçırmanın enine boyuna tartışılacağını kaydetti.
Doç. Dr. Demirtaş, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Kişi ve toplumların eğitim, inanç, yaşam şekli ve benzeri birçok konudan etkilendiği için idrar kaçırmanın gerçek sıklığını bilmek zordur. İdrar kaçırma her yaş grubundan ve her iki cinsiyetten kişileri etkiler. Bu nedenle idrar kaçırma sorununun çözümünde birden fazla bölüm ile işbirliği yapmak, hasta ve hekim açısından faydalı bir tutumdur. Bu bağlamda 7 Mart 2015 tarihinde ilimizde Türk Üroloji Derneği ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı işbirliği ile gerçekleştirilecek toplantıda konu çok yönlü olarak ele alınacaktır. Bu toplantı Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Geriatri Bölümleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesinden katılımcıların konuşma yapacağı, bilgi ve tecrübelerini paylaşacağı, akademik yönü yüksek ve tüm sağlık çalışanlarına yararlı bilgilerin aktarılacağı bir etkinlik olacaktır.”
Doç. Dr. Demirtaş, açıklamasında, yurt dışı deneyimi olan akademisyenlerin idrar kaçırmada uyguladıkları ameliyat tekniklerini meslektaşları ile paylaşacağını kaydederken, “Bu sayede idrar kaçırma sorunuyla ilgilenen hekim arkadaşlarımızın toplantı sonunda gördükleri teknikleri uygulama imkânları da olacağından, toplantının katılımcılara büyük fayda sağlayacağı inancındayız” ifadelerini kullandı.