Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğiyle açılan 0-18 yaş aile eğitim semineri son buldu. Kursta eğitim alan öğretmenler, öğrendiklerini anne-babalara aktaracak.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda, Mevlana Anadolu Lisesi’nde açılan ve iki hafta süren kursta, rehber öğretmenler, çocuk gelişimi bölümü öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve okulöncesi öğretmenleri olmak üzere 45 öğretmene, eğitim verildi. Kursun başarıyla tamamlanmasıyla 45 öğretmen için Mevlana Anadolu Lisesi’nde Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’nın katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.
"HUZUR VARSA ÇOCUKLAR BAŞARILI OLUR"
Sertifika dağıtım töreninin ardından konuşan Vali Taşyapan, ailede huzurun olduğu bir ortamda yetişen çocukların, mutlaka başarılı olacağını söyledi. Problemlerin yaşandığı aile ortamlarından çocukların kötü yönde etkilendiğine işaret eden Vali Taşyapan, şöyle konuştu.
"Eğitim her yaşta, her grupta, her meslekte ve her dönemde lazım olan bir şeydir. Burada eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerimizin öğrendiklerini uygulamaya geçirmelerini istiyoruz. Çocuklarımızın aileleri ne kadar onlarla ilgilenirse, daha çok verim alınır. Anneler çocuklarına biraz daha fazla ilgi gösteriyor ama babalar biraz daha ilgisiz. Özellikle babalara yoğunlaşmanızı istiyorum. Annelerin de ilgilerini daha bilinçli bir hale yükseltebilirseniz oda büyük bir kazanç olur. Babalar yapılarından dolayı sıcaklıklarını ailelerine pek yansıtmazlar siz bu sıcaklığın aileye yansımasına vesile olursanız, inşallah çocuklarımız hem psikolojik olarak, hem de davranışlarında daha iyi seviyelere gelecekler. Ailede huzurun olduğu bir ortamda yetişen çocuklar, mutlaka başarılıdır. Problemli çocuklara bakıldığı zaman mutlaka ailelerinde problem olduğunu göreceksiniz. Ailelerimizi ne kadar bilinçli hale getirebilirsek, toplumumuz ve eğitimimizin seviyesi yükselecektir."
"BELGELERİ ARŞİVLEMEYİN"
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Sarı ise, alınan sertifikaların arşivlenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Önemli olan burada aldığımız belgeleri arşivlemek değil, burada aldığımız eğitimleri çok değerli velilerimize aktarmaktır. Şuanda 0-18 yaş grubu Türkiye nüfusunun yüzde 33’ünü oluşturuyor. Bingöl’de bu rakam yüzde 40. Aile olmadan, aileden belli bir eğitim almayan çocuğa okulda çok fazla bir şey veremiyoruz. Bu belgenin hayırlı olmasını diliyorum, inşallah tüm öğretmenlerimiz okullarda kurslar açar ve bize emanet edilen çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlar" dedi.