Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği (GAPLASDER), Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile 17 Mart 2015 Salı günü, “Plastik Sektörü’nün Gelecek Tasarımı için Stratejik Açılımlar Çalıştayı” düzenlenecek.
Gaziantep’teki bir otelde gerçekleşecek ve Plasfed Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoyy ile kamu görevli ve akademisyenlerin de katılacağı çalıştayda, plastik ve petrokimya sektörlerinin güçlü ve zayıf yönlerinin karşılaştığı başlıca sorunlar ve sorunların çözümüne yönelik stratejiler belirlenerek yol haritası ortaya çıkarılacak.
Plastik sanayicilerini bölgede temsil eden ilk ve tek kuruluşun Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği (GAPLASDER) olduğunu dile getiren GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu, sektör temsilcilerini çalıştaya davet etti.
Kökoğlu, derneğin sektörü temsil etmek, sorunlarına çözümler bulmak için çalışmalarına başladığını kaydederek, “Yurt içi - yurt dışı fuarları takip etmek ve katılmak, sektörel tanıtım faaliyetlerinde bulunmak, eğitim seminerleri ve konferanslar düzenlemek ve sektörün gelişmesini sağlayacak her türlü faaliyetleri yapmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ana faaliyet alanlarımız; sektörel temsil çalışmaları, plastik mesleki eğitim çalışmaları, AB, KOSGEB, İGEME projeleri ve fuar çalışmalarıdır" dedi.
Türkiye plastik sektörünün 2023 yılı vizyonunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Kökoğlu şöyle konuştu:
“Plastik sektörünün 2023 yılı vizyonu, havacılık, telekomünikasyon, medikal, savunma sanayi gibi ileri teknoloji ve yüksek katma değerli sektörlerde öne çıkmaktır. Geri dönüşümü artırarak kaynak kullanımını azaltmak, üretim teknolojilerinde enerji verimliliğini arttırmak ve ülke çapında 18 milyar dolar ihracat ile 500 milyar dolarlık toplam ihracat hedefinin yüzde 4’ünü alt sektörü olduğumuz 50 milyar dolarlık kimya ihracat hedefinin yüzde 30 unu gerçekleştirmektir.”