Türk Eğitim Sen Oltu Temsilciliği tarafından üyelerine yönelik Oltu Öğretmenevinde bir yemek verdi. Birlik ve beraberlik yemeği adıyla bir araya gelen Türk Eğitim Sen üyeleri yemekte buluştular.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan yemek programının açılış konuşmasını Türk Eğitim Sen Oltu Temsilcisi Hakan Yeşilyurt yaptı.
Türk Eğitim Sen’in kuruluşu hakkında bilgiler aktaran bir konuşma yapan Yeşilyurt, “1988 Yılında bir avuç kamu çalışanı daha sendikalar gündemde yokken Türkiye’de memur sendikacılığı hareketinin alt yapısını oluşturmak için Ankara’da bir araya gelerek Türkiye Kamu Çalışanları Vakfını kurmaları ve akabinde 1992 yılında Türkiye Kamu Çalışanları Vakfına üye memurlar kendi hizmet kollarında sendikalar kurmaya başlamasıyla Türk eğitim Sen de sendikacılık faaliyetine başlamış oldu.” Dedi.
Türk Eğitim Sen Oltu Şube Başkanı Hakan Yeşilyurt konuşmasını şöyle sürdürdü; “Değişen Dünya düzeni içerisinde çağdaş, milli, eşitlikçi, gelişime ve değişime açık bir eğitim sistemi ile sosyal adaletin ve refahın en üst düzeye çıktığı, düşünen, üreten, fikri hür, vicdanı hür katılımcı bireylerin yetiştirildiği ve bu eğitim sistemini yürütecek ve geliştirecek eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal kaygılarının olmadığı bir Türkiye hedefiyle çalışmalarına başlayan sendikamız sizlerle daha da büyüyerek bugünlere kadar geldi. Bugünlere gelmesinde rol alan haksızlıklara boyun eğmeyen her daim dik duran siz değerli üyelerimize ve bize destek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Şair, annesinin hakka yürüyüşünü ne de güzel anlatmış "Toprak da anasız kalmasın diye, Toprağın bağrına girer analar." Hayatta olan annelere uzun ömür diliyorum.Bu vesileyle Vatan için Mehmetler yetiştiren Can evimizin gülü annelerinizin iki gün önce geçen Anneler gününü de kutluyorum ve tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum . Değerli misafirler... Bu birlik ve beraberlik yemeğimizin organize edilmesinde emeği geçen başta il başkanımız Sayın Müfit Bayraktar’a, Yönetim kurulu üyelerimiz Ertuğrul Şengül Anıl Demircan Mümin Tuna ve kayınpederinin vefatı nedeniyle aramızda bulunamayan Nizam Gündoğmuş’a Öğretmenevi yönetim ve personeline Türk Eğitim Sen ailesi olarak teşekkür ediyorum. Biliniz ki tarihin silemediği Türk isminin kudret ve kuvvetiyle sizler için mücadelemiz verdiğiniz güçle daha da artarak devam edecektir.”
Daha sonra kürsüye gelen Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar ise yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığına atıfta bulunarak “Her geçen gün alım gücünün düştüğü, ekonomik şartların ağırlaştığı, en düşük devlet memuru maaşını alır bir duruma gelindiği, okullarda hâkimiyetin öğrenci ve velilerde olduğu, eğitim sisteminin yap-boz tahtasına döndüğü, adam kayırmanın, baskı ve tehditlerin ayyuka çıktığı bir dönem yaşadık. Biz Türkiye Kamu Sen olarak çalışanın bu onurlu mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz ve takipçisi olacağız. Hakk için haklının yanında olacağız. Hakkın tecellisine inanmışız. Biz milletimiz uğruna adamışız kendimizi.” Şeklinde konuştu.
Yemeğe katılamayan üyeler, gönderdikleri çiçeklerle sendikalarının yanında olduklarının mesajını verdiler. Bu arada Türk Eğitim Sen konulu bir tanıtım filmi de gösterildi.
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin’in de katıldığı birlik ve beraberlik yemeğine sendika üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Yemeğin ardından program sona erdi.