Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, 520 köyde su sıkıntısı yaşanmaması için yeni su deposu yapımı, bakım onarımı ve içme suyu hattının yapılacağını söyledi.
Tokat İl Özel İdaresi’nin 2015 yatırım programı kapsamında 100 köyde 30, 50 ve 75 tonluk yeni içme suyu deposu, 420 köyde ise mevcut olan su depolarının tadilatı için çalışma başlatıldı. İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, köylerde yaşanan su sıkıntılarının en büyük nedenlerinden bir tanesinin su depolarının eski olmasından kaynaklandığını ifade ederek, “2015 yılı İl Özel İdaresi yatırım programı kapsamında bütçemizden 11 milyon TL ayırarak köylerimizin su sıkıntılarını gidereceğiz. Bu kapsamda 100 köyümüze 30, 50 ve 75 tonluk yeni içme suyu deposu, 420 köyümüzde ise mevcut olan su depolarının tadilatları için çalışma başlattık. İl Özel İdaremizin Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli köylerimize giderek mevcut su depolarının eksiklerini ve yeni yapılacak olan su depolarının ise yerlerini belirleme çalışmalarına başladı” dedi.
Köylerde teknik çalışmaların tamamlandıktan sonra ihale sürecinin başlayacağını ifade eden Bakan Dizer, “Bu yıl köylerimizde içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. 2014 yılında köylerimizin bazılarında su sıkıntısı yaşandı. Yaşanma sebeplerinden bir tanesi ülke genelinde yaşanan kuraklık olurken, diğer bir sebep ise mevcut olan su depolarında yaşanan teknik sorunlardı. 2015 yılında ise ivedi bir şekilde ihalelerimizi yaparak köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti götürmek hedefimiz. Harcanan her kuruş köylerimize sağlıklı su için” diye konuştu.