Tokat Valisi Cevdet Can yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya gelerek, 2014 yılını değerlendirdi, 2015 yılı yatırımlarına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Tokat’ta bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Vali Can, 2014 yılında yapılan yatırımları masaya yatırarak, Tokat genelinde eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, enerjiden ulaşıma, kültürden turizme kadar pek çok konuda bilgiler aktardı.
2016-2017 yıllarını çok önemsediklerinin altını çizen Vali Can, “Daha öncede söylemiştim il yönetimin nasıl olacağı konusunda adaletli olmalı istişareli olmalı işi en güzel şekilde ortaya çıkaracak şekilde olmalı. Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi artık ‘Halk amirdir’ kamu görevlisi memurdur, dolayısıyla istişare şarttır ve ilimizi de hep beraber yöneteceğiz istişare ile. O yüzden halkı biz üzerimizde amir olarak görüyoruz, kamu görevlisini de memur olarak değerlendiriyoruz. Bu mantıkla inşallah daha güzel hizmetler yapmak için ülkemizin hedefleri ilimizin hedefleri, vatandaşlarımızın talepleri, halkımızın gülmesi ve mutlu olabilmesi için hangi yönetim şekli iyi ise bunun için gayret gösteriyoruz” dedi.
Tokat’ı ve ilçelerini daha yaşanır bir kent haline getirmek için çalışmaların aralıksız devam edeceğini ifade eden Vali Can, “Son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlar, geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Tokat, özellikle tarım ve hayvancılık ile turizm alanlarında cazibe merkezi haline gelecektir” diye konuştu.
Tokat’ta, mevcut hoşgörü, kardeşlik ve huzur ortamının gelişerek devam etmesi amacıyla önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Vali Can, “Devletimizin göndermiş olduğu kaynakları verimli, etkin ve zamanında halkımıza hizmet olarak götürmeye çalışıyoruz. Önceliklerimizi iyi belirleyerek, halktan gelen talepleri de dikkate alarak bu hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Kamu kaynaklarını şeffaflık ilkesi içinde israf etmemeye özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
“BİR ARAYA GELİP İŞ YAPMA KÜLTÜRÜNDE ZAYIFLIK VAR”
Tokatta kurumsal bir yapılaşma kurmaya çalıştıklarını belirten Vali Can, "Tokat’ta insanların bir araya gelip de iş yapma kültüründe zayıflık var, onu ortadan kaldırmak gerekli. Bunun içinde kurumsal yapılaşmayı da o yüzden kuruyoruz" ifadelerini kullandı.
Tokat Havaalanı konusuna değinen Vali Can şunları kaydetti: “Uçak saatleri konusu benim de hoşuma gitmiyor. Buraya uçakların öğlen gelip öğlen gitmesi yatırımcının şikayetine sebep oluyor. Buraya gelen turist şikayet ediyor, vatandaş şikayet ediyor. Onunla alakalı belediye başkanımızla beraber İstanbul’da Türk Hava Yolları’nın ilgili yetkilileriyle görüştük, uçak saatlerinin düzenlenmesi konusunda bir heyet buraya gelecek. Aslında bizim amacımız Anadolu Jet’i buraya getirmek ama o da bir politika inşallah zaman içinde gerçekleşir."
Birçok konunun konuşulduğu toplantının arından Vali Can basın mensuplarının ve katılımcılarının soru ve görüş önerilerini alarak sözlerini şöyle tamamladı: "Sonuçta hepimiz Tokat için çalışıyoruz, halkımızın daha iyi yaşaması ve memnuniyeti için gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da inşallah hep birlikte istişareli şekilde çalışmalarımız devam edecek."