KAYSERİ, () – KAYSERİ’de 18 yıl önce kırılan sol köprücük kemiğinin baskı yaparak kapattığı kol damarı nedeniyle göğüs ağrısı çeken 67 yaşındaki Derviş Yücel, geçirdiği köprücük kemiği ameliyatı ve kol damarı anjiyosu sayesinde ağrılarından kurtuldu.
Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Halıcı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen açık ameliyatla Derviş Yücel’in damara baskı yapan köprücük kemiği düzeltildi. Daha sonra yapılan tetkikler sonucunda kol ağrısına neden olan hastanın tıkalı olan sol ara omuz damarı anjiyo ile açıldı. Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Namık Kemal Eryol ile Uz. Dr. Yakup Çetinkaya ve anjiyo laboratuvar ekibi, anjiyo grafik olarak kapalı yöntemle damarı açtı. Uz. Dr. Yakup Çetinkaya ameliyatla ilgili şu bilgiyi verdi:
"Yaptığımız tetkikler sonucunda Derviş Yücel’in aslında göğüs kaynaklı bir ağrısının olmadığını anladık. Prof. Dr. Mehmet Halıcı, kemiğin kaynamadığını ve damara baskı yaptığını tespit etti. Ortopedi ve Kardiyoloji bölümlerinin ortak kararıyla köprücük kemiğinin önce ameliyatla düzeltilmesi ve baskının ortadan kaldırılması kararlaştırıldı. Prof. Dr. Mehmet Halıcı ve ekibinin yaptığı açık ameliyatla kemik düzeltildi ve damara olan bası ortadan kaldırıldı."
16 YILDIR SORUN YAŞAMAMIŞ
Derviş Yücel ise 16 yıldır kaynamayan kolu ile ilgili bir sorun yaşamadığını belirterek şunları anlattı:
"2 yıl önce göğsümde ağrılar hissetmeye başladım. Bu ağrıların şiddeti arttı. Son günlerde ise ağrılar dayanılmaz hale gelmişti. Önceden kalp krizi geçirdiğim için önce kardiyolojiye geldim. Ağrının kaynağının kolumdan geldiğini tahmin edemedim. Doktorlar sayesinde sağlığıma kavuştuğum için mutluyum."

FOTOĞRAFLI