AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Tekden, 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebi ile 93 yaşındaki Pembe Ünsal’ı evinde ziyaret etti.
Bir süre önce Epidural anestesi uygulanarak ameliyat edilen Pembe Ünsal’ın safra kesesinden 416 adet taş çıkartılmıştı. İlerlemiş yaşına rağmen yapılan bu riskli ameliyat sonrası taburcu edilen Ünsal’ın ziyaretinde duygulu anlar yaşandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünsal, Kayseri Milletvekili Aday Adayı Dr. Kemal Tekden’e dua ettiklerini belirtti.
Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Kemal Tekden, “Bütün kadınlarımızın bütün annelerimizin gününü kutluyorum. Bu vesile ile biz de 93 yaşında ki Pembe teyzemizi ziyaret ettik. Bu aynı zamanda bir hasta ziyareti ve bu vesile ile tüm kadınlarımıza şiddeti tacizi lanetliyorum. Kadınlarımızın el üstünde tutulması gerektiğini söylüyorum. Onlara yapılan bu şiddetin sosyolojik ve psikolojik nedenlerinin araştırılması ve gereken ahlaki derslerin verilmesi gerektiğini, bu vesile ile onlara gözümüz gibi bakmamız gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Kadınlarımızın toplumun bel kemiği olduğunu kadınların el üstünde tutulması gerektiğini de belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.