Ziraat Türkiye Kupası Son 16 maçında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Rize’ye iyi futbol oynayıp turu geçmek için geldiklerini belirterek, “Sakat cezalı oyuncularımızdan yoksun bu deplasmana geldik. Zaman zaman genç takviyelerle takımı destekliyoruz. Bugün iyi oynadık. Bazı pozisyonları değerlendiremedik. Sonuç olarak iyi oynayarak tur atladık. Bundan sonra önümüze bakacağız. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz demiştim, yanlış anladılar. Biz finali ve kupayı istiyoruz. Net bir galibiyetle turu geçtik. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Biz Fenerbahçe olarak çok maç oynamaya alışkın bir takımız. Sadece sakatlıklardan korkuyoruz. Bugünkü rakibimiz Çaykur Rizespor iyi yolda iyi bir kadrosu var. Pek küme düşecek gibi görünmüyor. Başarılar diliyorum. Mehmet Topal’ın bileğinde bir burkulma var, yarın yapılacak tetkiklere bakacağız. Bizi en çok bu tür sakatlıklar korkutuyor” diye konuştu.
ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise maç boyunca iyi şeyler yaptıklarını belirterek, “İki tane yediğimiz yan top var. Girdiğimiz ve kaçırdığımız net pozisyonlar oyunun sonucunu etkiledi. Eksik oyuncularımızın çokluğu bu maçta da tam kadro olmamamız bizim için önemli bir kayıptı. Zor maçlar oynadık, takımımız yorgundu, bugün oynanan maçta ki futboldan memnunum. Kupayı unuttuk, artık önümüzde ki lig maçında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacağız onu düşünüyoruz” dedi.